1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP’DE SEÇİM HAZIRKLIKLARI BAŞLADI
CTP’DE SEÇİM HAZIRKLIKLARI BAŞLADI

CTP’DE SEÇİM HAZIRKLIKLARI BAŞLADI

CTP'nin erken genel seçim hazırlıklarını başlattığı, kısa süre önce yapılan kongrelerde yenilenen ilçe yönetim kurullarında görev alanların geçtiğimiz gün bir araya gelerek seçim örgütlenmesi üzerine toplantı yaptığı belirtildi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “CTP, MUHALİFLERLE OLAN GÖRÜŞMESİNDE İLK GÜN NE DEDİYSE ŞU ANDA DA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR. NE BİRİNE CAN SİMİDİ OLMA NE DE DİĞERİNE ARKA ÇIKMA GİBİ BİR GÖREVİMİZ VAR”

CTP'nin erken genel seçim hazırlıklarını başlattığı, kısa süre önce yapılan kongrelerde yenilenen ilçe yönetim kurullarında görev alanların geçtiğimiz gün bir araya gelerek seçim örgütlenmesi üzerine toplantı yaptığı belirtildi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Parti Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün başkanlığındaki toplantıda, Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy ile Kadın ve Gençlik Örgütlerinin başkanları da yer aldı.

YORGANCIOĞLU: "İKTİDAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada,  erken seçim önergesinin Meclis’te onaylandığı gün yaşananları partililere aktardı.

 Yorgancıoğlu, kayıkçı kavgasına dönen konuşmaların zaman kaybından başka bir şey olmadığını, erken seçim isteyen bazı kişilerin daha erken seçime neden hayır dediklerini anlamadığını belirtti.

Yorgancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“CTP, muhaliflerle olan görüşmesinde ilk gün ne dediyse şu anda da aynı şeyi söylüyor. Ne birine can simidi olma ne de diğerine arka çıkma gibi bir görevimiz var. Ben CTP Genel Başkanı olarak Parti Meclisi’nin aldığı kararı uygulamak, kollamak durumundayım. Meclis’teki grubumuz ilk gün ne dediyse, şimdi de aynı şeyi söylüyor. Meclis kürsüsüne çıkıp da CTP’yi döveceğim diye boş yere vakit kaybetmenin anlamı yok. Seçim en erken zamanda olacak. Halk icraat bekler. Partililerimiz, 28 Temmuz’un seçim tarihi olduğunu bilerek CTP’nin tek başına iktidar olması için çalışmalarını tamamladır.”

AKANSOY: "UBP HÜKÜMETİ’NİN ENSESİNDEYİZ!"

Genel Sekreter Asım Akansoy da konuşmasında, CTP’nin birinci parti olduğunu savundu, ancak son ana kadar çok çalışılması gerektiğini söyledi.

CTP’nin hayata geçirmek istediklerini yapabilecek güçte olması gerektiğini ifade eden  Akansoy, güçlü bir iktidarın ülkede istikrarı sağlayacağını ve köklü reformları gerçekleştirmenin mümkün olacağını söyledi.

“Erken seçim önergesinin Meclis’ten geçmesiyle seçim sathına girilecek ve 60 gün yasakları çok kısa bir süre sonra başlayacaktır” diyen Akansoy, bu çerçevede seçim yasaklarının başlayacağı 30 Mayıs tarihine kadar ,UBP Hükümeti’nin, görevden gitmeden dört yıldır yaptığı gibi istihdam, vatandaşlık, ihale, arsa dağıtmaya kalkmasının hesabının çok sert sorulacağını söyledi.

 Akansoy, “Çok net bilinmelidir ki CTP bunu asla yanlarına bırakmayacaktır. UBP’nin bu yöndeki tüm girişimleri hukukçularımız ve partililerimiz tarafından yakinen izleniyor, bardak çoktan taşmış durumdadır” dedi. 

CTP GENÇLİK

Öte yandan, CTP Gençlik Örgütü adına yazılı bir açıklama yapan Ürün Solyalı ise, UBP Hükümetini “giderayak insanların umutlarını, geleceklerini siyasi rant uğruna oyuncak etmeye devam etmekle suçladı.

UBP’yi, siyasete olan güveni yerle bir etmekle de eleştiren Ürün Solyalı, “Bugün Cumhurbaşkanı ve Başbakan birbirlerine makamlarını kullanarak kin kusuyor, kamu makamlarının saygınlığını yerle bir ediyor. UBP, seçime beş kala umut besleyen insanlara usulsüzce vatandaşlık dağıtıp;  ülke demografik ve sosyal yapısını hiçe sayıyor”  iddiasında bulundu.

Solyalı özetle şu görüşleri savundu:

“Onurlu ve kimlikli bir yaşam için mücadele, siyasetin bugünkü kanıksanmış ve yozlaşmış anlayışını değiştirmemiz ve yeni bir siyaset, bilimsel bir siyaset ekseninde buluşmamızı gerektiriyor. Kendisi ile ahlaksızca ve hırsla kavga eden değil,  düzen ve rejimle kavga eden; yeni, alternatif, barışçı ve katılımcı bir siyaseti toplumumuz hak ediyor.

CTP Gençlik Örgütü; tüm bu adımların daha sağlam olabilmesi, yeni sistemin birlikte yaratılabilmesi adına ülkemizdeki tüm gençleri bugünden itibaren CTP ile işbirliğine, birlikte üretime davet ediyor.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.