1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP'DEN AKEL'E ZİYARET
CTP'DEN AKEL'E ZİYARET

CTP'DEN AKEL'E ZİYARET

CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve heyeti, AKEL yetkilileri ile bir araya geldi.

A+A-

 

Görüşmeye, CTP-BG heyetinden Yorgancıoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Kutlay Erk, Birikim Özgür ile Ali Gulle, AKEL Heyetinden ise Genel Sekreter Andros Kyprianu, Tomazasos Çelebis, Hristos Hristifiodis katıldı.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede Kıbrıs konusu ve müzakere sürecindeki sıkıntılar ele alındı.

Görüşme sonrası iki parti yetkilileri kameraların karşına geçti.

Akel Genel Sekreteri Adros Kyprianu; Kıbrıs konusunda son günlerde yaşanan gelişmelerden duyulan endişenin dile getirildiğini söyledi.

‘Kıbrıs Rum Toplumu içindeki tüm partilerin Kıbrıs sorunun müzakere masasında çözümlenmesi yönünde ortak görüşe sahip olduğuna’ vurgu yapan Kyprianu, ‘umut ederiz ki yapılan diplomatik girişimler Anastasiades’in yeniden masaya dönmesini sağlar’ dedi.

Kyprianu; zaman geçtikçe BM kararları ile ilgili 2 toplum lideri arasında varılan anlaşmaları temel alacak çözüme ulaşılmasının daha da güçleşeceğine işaret ederek, Anastadiades’e, Hristofyas ve Talat arasında daha önce varılan görüş birliklerini benimseme çağrısı yaptı.

CTP Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da Talat ve Hristofyas’ın vardığı üst düzey anlaşmaların görüşmelerde temel olması konusunda fikir birliğine varıldığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, ‘Kıbrıs sorunun çözümü görüşme masasındadır’ dedi.

Başbakan, AKEL yetkilileri ile görüşmelerinde, ada etrafındaki doğal zenginliklerin Kıbrıs Türk Halkı ve adada yaşayan herkesin hak sahibi olduğu yönündeki hassasiyetlerini de aktardıklarını da ifade etti.

‘Kesintiye uğrayan görüşmelerin bir an önce başlaması hepimizin dileğidir’ diyen Yorgancıoğlu, ‘’Bu sürede Yeni Özel Temsilciden de görüşmelerin yeniden başlaması konusunda yoğun çaba ortaya koymasını talep ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.