1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CTP’DEN TAKSİM’DE YAŞANANLARA TEPKİ
CTP’DEN TAKSİM’DE YAŞANANLARA TEPKİ

CTP’DEN TAKSİM’DE YAŞANANLARA TEPKİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Asım Akansoy ile partinin gençlik örgütü, yayımladıkları bildirilerle İstanbul Taksim’de yaşanan olaylara tepki gösterdi.

A+A-

AKANSOY: “POLİSİN ŞİDDET KULLANARAK, İNSANLARA ACIMASIZCA SALDIRISINI KINARIZ. İSTANBUL YEŞİL KALMALIDIR”

GENÇLİK ÖRGÜTÜ, TAKSİM’DE VE TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDEKİ EYLEMCİLERE DAYANIŞMA MESAJI GÖNDERDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Asım Akansoy ile partinin gençlik örgütü, yayımladıkları bildirilerle İstanbul Taksim’de yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Akansoy, “Gezi Parkı’nın yıkılması konusundaki tartışma ve eylemlerin dün orantısız güç ve kimyasal malzeme kullanan polisin faşizan tavrı sonrasında tüm Türkiye’ye yayıldığını” belirterek, “Gezi Parkı’nın yıkılarak ve Topçu Kışlası süsü verilerek alışveriş merkezi yapılması konusunda Türkiye hükümetinin gereksiz ısrarının ciddi bir tepki ile karşılaşacağı bilinen bir gerçekti. Kışla yapımına Koruma Kurulu’nun ret kararı vermesi ve İstanbul halkının tepkisine rağmen duruşunu değiştirmeyen resmi otoritenin, halka neredeyse savaş açması akıl alır ve kabul edilir değildir” dedi.

Bir kentin değerinin alışveriş merkezi sayısıyla değil yeşil alan oranıyla ilgili olduğunu kaydeden Akansoy, Türkiye’de ekonomik büyüme ve Kürt sorunundaki gelişmeler kadar demokratikleşmenin de önemli olduğunu vurguladı.

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, hükümetin halkın demokratikleşme taleplerine cevap verecek açılımları bir an önce gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, “Halkın son dönemde art arda gelen yasaklara karşı suskun kalması beklenemezdi. Polisin şiddet kullanarak, insanlara acımasızca saldırısını kınarız. İstanbul yeşil kalmalıdır. Kentine sahip çıkan, yeşili ağacı ve sosyal dönüşüm programlarına karşı çıkarak daha huzurlu bir hayat için mücadelenin herkes için önemli olduğu unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

CTP GENÇLİK ÖRGÜTÜ’NDEN DAYANIŞMA MESAJI

CTP Gençlik Örgütü de açıklamasında, Taksim Meydanı’nda polisin protestoculara müdahalesi “insanlık dışı” diye nitelendirildi ve Taksim’e dayanışma mesajı gönderildi.

Anayasal ve demokratik haklarını kullanan duyarlı insanlara karşı aşırı ve kontrolsüz şiddet kullanılmasının kabul edilebilir olmadığı ifade edilen CTP Gençlik Örgütü açıklamasında, “Hukuk dışı ve tahammülsüz bulduğumuz bu müdahaleyi kınıyoruz. Yasa dışı ve insanlık dışı emirleri veren, uygulayan ve uygulatan tüm merciler kamu vicdanında mahkum oldukları gibi, yargı önünde de mahkum olmalıdırlar” denildi.

Lefkoşa’dan Taksim ve Türkiye’nin birçok yerindeki protestoculara dayanışma mesajı gönderen ve mücadeleye destek belirten CTP Gençlik Örgütü, şiddetin derhal durdurulmasını istedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.