1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP:ERKEN SEÇİMİN ÖNÜ AÇILMALI!
CTP:ERKEN SEÇİMİN ÖNÜ AÇILMALI!

CTP:ERKEN SEÇİMİN ÖNÜ AÇILMALI!

CTP, hükümetin derhal istifa etmesi ve erken seçimin önünün açılması gerektiğini bildirdi.

A+A-

UBP-DP hükümetinin on üç aylık görev süresi boyunca, özellikle kamu arazileri ve orman arazileri konusunda yaptığı hukuka ve kamu yararına aykırı işlemlerin kamuoyunun gündemine getirdiğini belirten CTP, açılan davalar neticesinde hükümetin bu işleri geri almak zorunda kaldığını bildirdi.

CTP’den yapılan açıklamada, son yapılan ve kamuoyunun gündeminde olan girişimin artık her türlü hukuk, etik ve tahammül sınırını aştığı kaydedildi.

CTP açıklamasında, girişim sonrasında, girişimin ana sahibinin, Meclis kürsüsünden, yapılan işin “etik olmadığını” kabul etmiş olmasının, ülkenin siyasi tarihine geçtiği belirtildi.

Yapılan bu açıklamanın bir kişinin istifa etmesi için fazlasıyla yeterli olduğu kaydedilen açıklamada, işin yasal olmadığının Ombudsman tarafından yapılan ve bugün basında yer alan açıklamayla ortaya konulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Karşımızda hem hukuka aykırı, hem de etik olmayan bir davranış vardır. Bu o kadar böyledir ki, iktidarın büyük ortağı olan partiye mensup veya iktidarı destekleyen bazı milletvekilleri de bunu kabul edemeyeceklerini söylemek zorunda kalmışlardır.” ifadelerine de yer verildi.

Hükümetin hemen istifa etmesi ve erken seçimin yolunu açması gerektiği kaydedilen açıklamada, şahsi hesapların bir kenara bırakılarak, adaletin ve gelecek kuşakların yanında saf tutmanın zamanı olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.