1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP'NİN ADAYI BELLİ!
CTP'NİN ADAYI BELLİ!

CTP'NİN ADAYI BELLİ!

CTP'NİN ADAYI BELLİ!

A+A-

Hastürer, CTP adayının ikinci cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi

Gazeteci Hasan Hastürer, Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hastürer, Türkiye’nin Davutoğlu yönetimindeki yeni sürecine dair öngörülerde bulundu. ,Abdullah Gül’ün partide genel başkan olarak devam etmesinin istenilmediğini savunan Hastürer, CTP’nin muhtemel cumhurbaşkanı adayının ise İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olacağını öne sürdü.

“SADECE BİRİNİN GÖZLERİ GÜLÜYORDU”
Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde partinin genel başkanının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını açıklaması üzerine Gazeteci Hasan Hastürer değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın süreç içerisinde yoluna çıkabilecek tüm unsurları etkisiz hale getirdiğini ifade eden Hastürer, Erdoğan’ın, Davutoğlu’na büyük bir güven duyduğunu belirtti ve kararı hoş karşılamayanların vücut dillerinden her şeyin belli olduğunu söyledi: “Baktığım zaman belirli bir kadronun bu değişimi bu yapılandırmayı selamlarken bir kısmının da gönülsüz alkışladığını gördüm. Kimlerdi? Bülent Arınç, Beşir Atalay, Binali Yıldırım salonda bile yoktu. Mehmet Ali Şahin yan yana oturuyordu Davutoğlu’yla gözlerini okumaya çalıştım. İkisinin de yüz hatlarında gülümseme vardı ama birisinin gözleri gülüyordu.” 

“ERDOĞAN, AKP İLE BAĞLARI KOPARTMAYACAK”
İsmi geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili görüşlerini de paylaşan Hastürer, Gül’ün bu pozisyonda olmasının istenmediğini iddia etti: “Geçmişte Sayın Erdoğan için bir takım programlar uygulandı. Eğer Gül’ün devam etmesi istenseydi çok kısa bir sürede yasal düzenleme ile bir şeyler yapılırdı. Gül milletvekilli olurdu. Milletvekilli olduktan sonrada başbakan olurdu bu sorun böylece çözülürdü. Geçmişte Sayın Erdoğan için yapılması gereken bir şey varsa yapıldı. Ama Sayın Gül için belli ki Sayın Erdoğan bundan sonrasındaki AKP ile bağlarını koparmayacak. Kendisinin yolundan gidecek bir başbakanı parti ve Türkiye için hayırlı kılmıştır.”

“ KIBRIS SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ YOK”
“Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse Kıbrıs sorunu çözülür” söylemlerini de değerlendiren Hastürer, Erdoğan’ın bu güce sahip olduğunu ancak bunu yapmak için cumhurbaşkanı olmasına gerek duymadığını da şu sözlerle belirtti: “Türkiye açısından çok aciliyeti olduğuna inanmıyorum. 12 senedir Türkiye’nin başbakanıdır. Kısa sürede Gül’ün başbakanlığını bir kenara bırakırsak. Her şeyi kontrol eden ve her türlü radikal değişim için karar alan bir başbakandı. Eğer Kıbrıs sorununu çözme konusunda bir irade korumaya ihtiyacı olsaydı başbakanlık görevi bunu korumaya uygundu.” Kıbrıs sorununun çözümü için zamana değil iradeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Hastürer, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda zamana ihtiyaç yoktur. Kıbrıs sorunun çözümünde bir tek ihtiyaç vardır irade” dedi.

“NİYET ORTAYA ÇIKIYOR”
KKTC’de, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini de yorumlayan Hastürer, CTP’nin muhtemel cumhurbaşkanı adayının Mehmet Ali Talat olabileceğini ifade etti. Hastürer sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç gece öncesi yapılan parti meclisi toplantısında anladığım kadarıyla birazcık 3 aşağı 5 yukarı niyet ortaya çıkmış gibi geldi. Bu isim ciddi bir sürpriz olmazsa Mehmet Ali Talat olacağı yönünde duyumlar var. Parti meclisi bir tartışma yaptı zaten 3 isim söz konusu.”

“JENERASYONUN SON SEÇİMİ…”
İsmi geçen diğer adaylarla ilgili değerlendirmeler de yapan Hastürer, bu seçimin bir jenerasyonun son seçimi olacağını da vurgulayarak şöyle dedi: “5 yıl sonra şu anki aday seçenekleri 5 yıl sonra ortaya çıkacak. Bir jenerasyonun son cumhurbaşkanı seçimidir bu.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.