1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇUKUR VE ÇÖKMELER BÜYÜK TEHDİT!
ÇUKUR VE ÇÖKMELER BÜYÜK TEHDİT!

ÇUKUR VE ÇÖKMELER BÜYÜK TEHDİT!

Çukur ve çökmeler büyük tehdit!

A+A-

İnişler, çıkışlar ve virajlarla dolu Adaçay-Derince Anayolu, vatandaşların korkulu rüyası oldu

Ayşe BULUT

Karpaz bölgesi köylerinden Adaçay ile Derince’yi birbirine bağlayan anayol, adeta bölge halkının korkulu rüyası oldu.

İnişler, çıkışlar ve virajlarla dolu yol 2005 yılında yapıldı ancak aradan geçen 12 yıl içinde hiç bakım yüzü görmediği için Adaçay-Derince Anayolu’nun birçok yerinde çökmeler ve çukurlar oluştu.

Çukurlar ve çökmeler nedeniyle sık sık yol içinde şerit değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten bölge halkı, bu durumda da birçok kez kaza tehlikesiyle karşı karşıya geldiklerinden yakındı.

“12 yıllık yol ne hale geldi? Özellikle, Adaçay’dan çıkıp, Derince’ye gidilen tarafta yoğun bir şekilde çökme ve çukurlar var. Buralara düşmemek için şerit değiştirmek zorunda kalıyoruz. İnişler, çıkışlar ve virajlar olduğu için de karşıdan gelen aracı görme şansımız olmuyor ve sık sık kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bölgeyi bilmeyen kişiler ise bu çukurlara düşüyor ve ya aracı zarar görüyor ya da yoldan çıkıyor” diyen vatandaşlar, bu yolun biran önce tamir edilmesini istedi.

Vatandaşlar, birçok yerde belediyelerin artık Karayolları Dairesi’nden umudunu kestiği için yollara beton dökerek yollardaki çukur ve çökme sorununu gidermeye çalıştığını belirterek, “Madem Karayolları Dairesi iş yapmıyor, bari parasını belediyelere versinler de belediyeler bu yollarla ilgilensin” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.