1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMA GÜNÜ LEFKOŞA AKM’DE YER ALACAK 3 OTURUMLU KURULTAYDA MESLEĞİN ÇEŞİTLİ YÖNLERİ İRDELENECEK
CUMA GÜNÜ LEFKOŞA AKM’DE YER ALACAK 3 OTURUMLU KURULTAYDA MESLEĞİN ÇEŞİTLİ YÖNLERİ İRDELENECEK

CUMA GÜNÜ LEFKOŞA AKM’DE YER ALACAK 3 OTURUMLU KURULTAYDA MESLEĞİN ÇEŞİTLİ YÖNLERİ İRDELENECEK

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası, Cuma günü “Mimarlık Alanında Bütünleşme ve Dayanışma” temalı “III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı” düzenliyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası, Cuma günü “Mimarlık Alanında Bütünleşme ve Dayanışma” temalı “III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı” düzenliyor.

3 oturumlu kurultay, Türkiye’den katılımcılarla, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 09.00’da başlayacak.

Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Kurultay Başkanı Ekrem Ziver Bodamyalızade, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği temsilcisi ve Türkiye 7. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı Başkanı Cengiz Bektaş’ın açılış konuşmalarından sonra başlayacak birinci oturumda, Doğan Hasol “Toplum, Mimarlık ve Eğitim” konusunda sunum yapacak. Ardından Cengiz Bektaş “TC VII. Mimarlık ve Eğitim Kurultay Değerlendirmesi”ni paylaşacak. Birinci oturumun son sunumunu ise Neslihan Dostoğlu “Mimarlık Eğitiminde Değişimler ve Güncel Beklentiler: Avrupa Birliği Çerçevesi” konusunda yapacak.

Saat 13.00’te başlayacak ikinci oturumda, “Lisans ve Lisansüstü Çalışma Grubu” sunumlar yapacak. Bu bölümde Cemaliye Sunalp Gürçınar, Sema Uzunoğlu, Vedat Çağanağa “Müfredat ve Akreditasyon Süreçleri”ni anlatacak. “Tasarım Atölye Süreçleri ve Bilinmezleri” konusunda Erçim Uluğ, Sevinç Kurt, Selen Abbasoğlu Ermiyagil; “KKTC’de Mimarlıkta Lisans Üstü Eğitimi” konusunda da Mesut B. Özdeniz, Yonca Hürol, Resmiye Alpar Atun, Kozan Uzunoğlu’nun konuşmaları yer alacak.

Kurultayın üçüncü ve son oturumu, “Mimarlık, Meslek Pratiği ve Denetimi” başlığında yapılacak. Saat 15.00’te başlayacak bu oturumda “Meslek Pratiği ve Mesleğe Kabul” konusunda Türker Aktaç, Nezire Özgece, Ercan Hoşkara, Harun Sevinç, Oğuz Şengezer, Ayşe Ersever, Meray Taluğ ve Ezcan Özsoy konuşacak. Ardından “Yapı Denetimi” başlıklı bölümde Ayşe Öztürk, Tunç Adanır, Polat Hançer, Müjdem Vural, Gözde Oral, Hassina Nafa, Adil Coşkuner, Ersan Öksüz sunum yapacak. Son olarak “Mimarlığın Özü” konusunda ise Emre Akbil, Ceren Boğaç, Pınar Uluçay görüşlerini paylaşacak.

Mimarlar Odası’nın III. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı, saat 17.00’de başlayacak tartışma ve sonuç bölümüyle tamamlanacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.