1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumartesi Kanlı Başladı: Bomba 1 Can Aldı!
Cumartesi Kanlı Başladı: Bomba 1 Can Aldı!

Cumartesi Kanlı Başladı: Bomba 1 Can Aldı!

Ortalık kana bulandı!

A+A-

Mısır'da İtalya Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı

Mısır'ın başkenti Kahire'de İtalya Büyükelçiliği yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre, patlamada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

Kahire'de bulunan İtalyan konsolosluğu önünde sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın sebebi ilk dakikalarda anlaşılmasa da, güvenlik yetkililerinden biri patlamanın sebebinin bomba yüklü araç olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Hüsam Abdülgaffar, olayda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İtalyan Konsolosluğu'nda çalışın bir kişi, patlama anında konsolosluğun kapalı olduğunu ve hiçbir personele zarar gelmediğini bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Uzaktan kumandalı bomba

Mısır Devlet Haber Ajansı MENA'ya konuşan üst düzey bir yetkili, yapılan ilk incelemede saldırganların konsolosluğun yanında bulunan bir aracın altına bomba yerleştirdiğini ve uzaktan kumanda ile patlattığını söyledi. 

Gazeteciler gözaltına alındı

Kahire'de görev yapan gazeteci David Degner, patlama sonrası olay yerini görüntülemeye çalışırken polis tarafından gözaltına alındığını belirten tweetler attı. Degner, kendisiyle birlikte 3 gazetecinin daha gözaltında olduğu bilgisini verdi. Gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair bir açıklama yapılmadı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.