1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMARTESİ LOKMACI’DA YİNE İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULACAK
CUMARTESİ LOKMACI’DA YİNE İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULACAK

CUMARTESİ LOKMACI’DA YİNE İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULACAK

Cumartesi günü saat 11.00’de Lokmacı ara bölgede insan zinciri oluşturacak

A+A-

Kıbrıs’ın birleştirilmesi talebiyle bir süredir Lefkoşa’da ara bölgede insan zinciri eylemi yapan “#UniteCyprusNow” grubu, liderlerin New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmesi öncesinde cumartesi günü saat 11.00’de de Lokmacı ara bölgede insan zinciri oluşturacak.

“#UniteCyprusNow”dan yapılan açıklamada, müzakere sürecinin adanın birleştirilmesi için tarihi bir fırsat olduğu kaydedilerek, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’e nihai çözüme ulaşmak için gerekli siyasi irade ve cesareti göstermeleri çağrısında bulunuldu.

“Liderlerin, 4 Haziran’da New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacakları ortak görüşmenin bu yönde atılacak önemli bir adım olmasını ummaktayız” denilen açıklama şöyle devam etti:

İNSAN ZİNCİRİ, MÜZİK VE GÖSTERİLER

“Çözüm konusundaki kararlılığımızı göstermek için 3 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’de Lokmacı ara bölgede insan zinciri oluşturacağız. Bunu bir yürüyüş ve Kıbrıslı müzisyenler ve performans artistleri tarafından düzenlenecek gösteriler izleyecek.

#UniteCyprusNow son 11 gündür, liderlik ve Kıbrıs’ın birleştirilmesi çağrısı ile Lokmacı ara bölgede her akşam bir araya gelmektedir. Buluşmalarımız bu hafta boyunca her akşam 19.00’da devam edecektir.

Sayın Akıncı ve Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulma vaatleri ile seçilmişlerdir. Müzakerelerde bugüne kadar hiç elde edilmemiş ilerlemeler kaydetmişler ve çözüme çok yaklaşmışlardır. Bir an önce suçlama oyununa son vermelerini ve Kıbrıs’ı birleştirmek için gerekli son adımı atmalarını talep ediyoruz. Çözüm sürecinde önemli rolleri olan ve son söz hakkına sahip garantör güçlere de Kıbrıs’ın birleştirilmesi ve bir işbirliği adasının kurulması adına yapıcı davranmaları çağrısında bulunuyoruz.
Birleşik bir Kıbrıs daha güçlü, daha güvenli ve daha müreffeh olacaktır.

Çözümsüzlük durumunda adamız gerginliklerle dolu bu coğrafyada belirsizliklere ve istikrarsızlığa sürüklenecektir.

Kıbrıs’ın birleştirilmesi, barış ve bir arada yaşam için mücadele veren tüm kişi, grup ve inisiyatifleri yanımızda olmaya ve güçlerimizi birleştirmeye davet ederiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.