1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI AKINCI, ERDOĞAN İLE BİR SAAT GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI AKINCI, ERDOĞAN İLE BİR SAAT GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI AKINCI, ERDOĞAN İLE BİR SAAT GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede müzakerelere olan desteğinin devam ettiğini görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

A+A-

AKINCI: “ERDOĞAN SAMİMİ OLARAK ÇÖZÜM DOĞRULTUSUNDAKİ ÇABALARIMIZA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRÜYOR”

“İİT SONUÇ BİLDİRGESİ BİZİM AÇIMIZDAN OLUMLU. ANCAK ALINAN KARARLAR UYGULAMAYA DÖNÜŞÜRSE BİR ANLAM İFADE EDER”

İstanbul, 15 Nisan 16 (T.A.K. İbrahim DİRAN): Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede müzakerelere olan desteğinin devam ettiğini görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde izolasyonlar yönünde yapılan çağrının uygulanmasını beklediğini de vurguladı.

İİT Zirvesi için İstanbul’da bulunan Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği bir saatlik baş başa görüşme ile zirvenin sonuç bildirgesini TAK ve BRT’ye değerlendirdi.

13’üncü İİT Zirvesi’nin çok başarılı bir şekilde organize edildiğini ifade eden Akıncı, sonuç bildirisindeki Kıbrıs bölümünün içeriğinin  önceki İslam zirvelerinde yayımlanan sonuç bildirgelerine benzediğini; Kıbrıslı Türklerle dayanışma, muhtemel bir Federal Kıbrıs’ın kurucu ortağı olacak olan devletle iyi ilişki çağrılarının bulunduğunu ifade etti.

Akıncı, “Ortada bir sürpriz yok. Bizim açımızdan olumlu bir sonuç bildirgesi. Ancak alınan kararlar uygulamaya dönüşürse bir anlam ifade eder. Bunu Genel Sekreter Madani ile yaptığım görüşmede ifade ettim” dedi.

MADANİ İLE GÖRÜŞME

Madani’nin dayanışmayı nasıl sağlayabileceğini sorduğunu belirten Akıncı, “KKTC’yi yakın zamanda ziyaret etmesi çok yararlı olur” dedi.

Akıncı, “Madani’nin erken zamanda gelmesi daha sonraki ilişkilerin gelişmesi açısından önemli bir adım olur” dedi.

Zirve esnasında İİT’ye üye başta Azarbaycan ve bazı ülkelerin başkanları ile de görüşme fırsatı bulduğunu ifade eden Akıncı, ilişkileri “karşılık ziyaretlere” dönüştürmenin çok önemli olacağını söyledi.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine de değinen Akıncı, görüşmede Erdoğan’a Zirve ve KKTC’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etme imkanı bulduğunu söyledi.

Kıbrıs müzakerelerinde gelinen noktayı da değerlendirdiklerini kaydeden Akıncı, Güney Kıbrıs’ta mayıs ayında yer alacak parlamenter seçimlerin ardından müzakerelerde yeni bir hareketlilik sağlanması gerektiği yönündeki düşüncesini de aktardığını  belirtti.

ÇABALARIMIZI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Akıncı, “Bir kez daha gördüm ki Erdoğan samimi olarak çözüm doğrultusundaki çabalarımızı destek vermeyi sürdürüyor, sürdürmeye devam  edeceğini de söyledi. Bundan ayrıca memnuniyet duydum. Çünkü Türkiye ile iyi bir diyalog içerisinde olmamız ve Kıbrıs sorununu çözme yönündeki gayretlerimizin desteklenmesi son derece önemlidir. Bunun net bir şekilde ve süreklilik arz etmesi önemlidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.