1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU, HAK HEYETİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU, HAK HEYETİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU, HAK HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Akdeniz’den menfaatleri olan birçok ülkenin, Kıbrıs’ta bir an önce anlaşma olması için uğraştığını belirterek, “Bizim için önemli olan Kıbrıs Türkü’nün menfaatlerini koruyacak bir anlaşma yapmaktır” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Akdeniz’den menfaatleri olan birçok ülkenin, Kıbrıs’ta bir an önce anlaşma olması için uğraştığını belirterek, “Bizim için önemli olan Kıbrıs Türkü’nün menfaatlerini koruyacak bir anlaşma yapmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Halkın Adalet Konseyi (HAK) yöneticilerinden oluşan heyeti kabul ederek sorunlarını dinledi.

HAK Başkanı Mustafa Ulaş, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine zaman ayırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sigorta yatırımlarını KKTC’de yapan ve sonrasında herhangi bir nedenle Türkiye’ye giden kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanamamasından dolayı mağduriyetler yaşandığını anlattı.

Geçmişte yapılan antlaşma kapsamında, bu durumdaki kişilerin Türkiye’ye giderek orada 3 ay kaldıktan sonra Sosyal Sigorta haklarından yararlanabildiğini anımsatan Ulaş, “Ancak takdir edersiniz ki kimseye de ‘3 ay bekle sonra hasta ol’ diyemiyoruz” dedi.

Ulaş, bu konuyla ilgili uzun zamandır yetkililerden randevu talep ettiklerini ancak cevap alamadıklarını belirten Ulaş, Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Yeniden başlayan müzakerelerle ilgili Eroğlu’na destek belirten Ulaş, tek egemenlik konusundaki görüşlerini aktardı.

EROĞLU: “DİYALOGLA ÇÖZÜMLENMESİ İÇİN ARACI OLABİLİRİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Türkiye’ye giden kişilerin hastalanması durumunda ne yapacağını bilmesi ve mağdur olmamasının yapılacak anlaşmalarla mümkün olacağını dile getirerek, bu konunun ara ara gündeme geldiğini hükümetler arası diyalogla çözüme ulaştırılması için aracı olabileceğini söyledi.

“BU DAVA HEPİMİZİN”

HAK’ın müzakereler konusundaki desteğine teşekkür eden Eroğlu, “Bu dava hepimizin, bu davayı en iyi şekilde sonuçlandırma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Eroğlu, ortaya çıkan sıkıntı yaratacak tedirgin edici bir metin olura buna anlaşma demenin mümkün olamayacağını ifade ederek, birinci görevlerinin halkın bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamasına imkan sağlayan bir anlaşma yapmak olduğunu kaydetti.

“HER DEVLET EGEMEN OLACAK”

Kurulacak her devletin “egemen” olacağını dile getiren Eroğlu, bunun da tek ve bölünmez olarak ifade edilemeyeceğini kaydetti. Eroğlu, ortak metnin de hiçbir zaman yüzde yüz bir tarafın menfaatlerini içeremeyeceğine işaret ederek, iki tarafı da tatmin edecek bir orta yol bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Kendisine sorulursa Ortak Açıklama metnine gerek olmadığını kaydeden Eroğlu, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman, müzakerelere bırakıldığı yerden devam edeceğinin taahhüdünü verdiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Akdeniz’den menfaatleri olan birçok ülke bulunduğunu ve bunların da bir an önce anlaşma olması için uğraştığını ifade ederek, “Bizim için önemli olan Kıbrıs Türkü’nün menfaatlerini koruyacak bir anlaşma yapmaktır” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.