1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CUMHURBAŞKANI DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMELİ”
“CUMHURBAŞKANI DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMELİ”

“CUMHURBAŞKANI DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMELİ”

“CUMHURBAŞKANI DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMELİ”

A+A-

ÖZERSAY: “DEVLETE SAHİP ÇIKMAK, BİR ÇÖZÜMÜ DIŞLAMADAN KENDİ KURUMLARIMIZA ÇEKİ DÜZEN VERMEK, BU ÜLKEYE YAPILACAK EN BÜYÜK İYİLİK OLACAKTIR”
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, “kamu kuruluşlarına çekidüzen verilmesinin” ülkeye yapılabilecek en büyük iyilik olacağını ifade etti.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Türk Maarif Koleji, bazı Bakanlıklar ve Taşkent’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, bir televizyon kanalı programında yaptığı açıklamada, “Yıllardır partizanlığın ve adam kayırmacılığın önüne geçilmesi için gerekeni yapmıyorsanız, kendi partiniz yıpranmasın diye pek çok yanlışa yanlış diyemiyorsanız, devlete sahip çıktığınızı iddia edemezsiniz” dedi.

Özersay “Devletin kurumlarının içinin boşaltılması anlamına gelen yanlışlara dur demeyen ya da bunları teşvik eden veya bunlara ortak olan eski siyaset anlayışına sahip olanlar, devlete sahip çıktıklarını iddia edemezler. Devlete sahip çıkmak, bir çözümü dışlamadan kendi kurumlarımıza çeki düzen vermek, bu ülkeye yapılacak en büyük iyilik olacaktır” şeklinde konuştu.

Özersay devletin kurumlarına sahip çıkılmasının, hem çözümün yaşayabilir olması, hem de çözümsüzlüğün devamı halinde Kıbrıs Türkünün kendi iradesine sahip çıkması açısından gerekli olduğunu vurguladı.

SEÇİM HARCAMALARI

Seçim harcamalarıyla ilgili olarak ise Özersay, seçim kampanyasının başında bir bağış kampanyası yaptıklarını, üst sınırın kişi başı 5 bin TL olduğunu ve makbuz karşılığında kampanyaya bağış toplandığını anlattı. Özersay, bazı rakipleri tarafından yüz kişilik yemekler verildiğini ileri sürdü ve  verildiğini iddia ettiği yemekler için harcamaların kimler tarafından yapıldığının açıklanmasını istedi.

Taşkent ziyaretinde ise bölge sakinleriyle yaptığı sohbette Özersay, Cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini anlatarak cumhurbaşkanının dilediği zaman bakanlar kuruluna başkanlık edebileceğini belirtti.

Özersay, Cumhurbaşkanının ülkenin iç sorunları ile ilgili olarak hükümete doğru yol gösterme ve ağırlığını koyma gibi bir duruş göstermediğini, devletin kurumlarının yeterli hizmet üretemediğini, devlette adam kayırmacılığın ve partizanlığın devam ettiğini savundu.

Cumhurbaşkanının, tayin ve terfilerde, işe alımlarda, disiplin kurallarının uygulamasında yetkili olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkan ve üyelerini atama yetkisine sahip olduğunu anımsatan Özersay, bu görevlere işinin ehli olan, adam kayırmacılık ve partizanlık yapmayacak tarafsız isimlerin atanması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşın devlete olan güveninin yeniden kazandırılması gerektiğini kaydeden Özersay, “Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak istiyorsak, bu devletin kurumalarına çeki düzen vermemiz gerekir” dedi.

Özersay, Devlette en büyük sorunlardan birinin müşavirler sorunu olduğunu, yeni müşavir yaratacak olan herhangi bir atamanın altına imza atılmaması gerektiğini kaydetti.

“CUMHURBAŞKANI DÜNYAYA ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMELİ”

Bir toplum lideri olan cumhurbaşkanının dünyaya çok önemli bir mesaj vermesi gerektiğini belirten Özersay, kapsamlı çözüm yönünde bir vizyon ortaya konulması durumunda Kıbrıs Türk tarafının kazanan taraf olacağını söyledi.

Kıbrıslı Türkleri müzakere masasında ve diğer uluslararası platformda en iyi şekilde, gerekli tecrübeye sahip, işinin ehli, uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisi olan bir Cumhurbaşkanının temsil edebileceğini belirten Özersay, “Haklarımızı çok daha iyi koruyabilecek, yeni, yapıcı ve yaratıcı önerilerle Kıbrıs Türk tarafının bir aktör olabilmesi için aktif bir diplomasi yürütebilecektir” dedi

Herhangi bir siyasi parti ile bağı olmayan gerçek anlamda bağımsız biri olarak aday olduğunu ifade eden Özersay, aday olarak çıktığı bu yolda arkasında siyasi partinin değil yanında halkın olmasını istediğini söyledi.

“Hızlı yükselişinin birilerini rahatsız ettiğini” de belirten Özersay, “Halk artık uyandı, sessiz çoğunluk çoğunlukta olduğunun farkında artık” dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.