1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU BABALAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI
CUMHURBAŞKANI EROĞLU BABALAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

CUMHURBAŞKANI EROĞLU BABALAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Eroğlu Babalar Günü mesajı yayınladı.

A+A-

“KKTC’NİN TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİNDE, BAŞARILARINDA BABALARIN CANI, EMEĞİ, ALIN TERİ VAR”

“HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ BUGÜNÜMÜZE, YARINLARIMIZA DA BABALARIMIZIN BİLGİSİ, AİLESİNE, VATANINA, HALKINA, DEVLETİNE SEVGİSİ, ÇALIŞKANLIĞI İVME KAZANDIRACAK, DAMGASINI VURACAKTIR”

“BEN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM RUM KOMŞULARIMIZLA KIBRIS’TA VAR OLAN GERÇEKLERE DAYALI, YAŞAYABİLİR, KALICI OLACAK BİR ANTLAŞMA İÇİN SAMİMİ BİR GAYRET İÇİNDE BULUNUYORUZ”

“RUM TARAFI GERÇEKLERİ GÖRMELİ, UZLAŞMAZ TAVRINDAN VAZGEÇMELİ, KIBRIS’LA İLGİLİ TARAFLAR RUM TARAFININ ANTLAŞMA YOLUNA GİRMESİNE KATKI SAĞLAMALIDIR”

“BİR ANTLAŞMA HEDEFİMİZDİR, BİR ANTLAŞMANIN ELBETTE BÜYÜK ÖNEMİ VARDIR AMA KİMSE SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNÜN SADECE BİR ANTLAŞMA İLE MÜMKÜN OLABİLECEĞİNİ İLERİ SÜRMEMELİDİR. BÖYLESİ BİR DÜŞÜNCE BİZİ ÇÖZÜME BAĞIMLI, EDİLGEN, KOLAYCILIĞI SEÇEN BİR NOKTAYA İTER VE BUNDAN ZARAR GÖRÜRÜZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne kadarki tarihsel gelişim sürecinde, başarılarda, babaların canı, emeği, alın teri bulunduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Hiç şüphesiz ki bugünümüze, yarınlarımıza da babalarımızın bilgisi, ailesine, vatanına, halkına, Devleti’ne sevgisi, çalışkanlığı ivme kazandıracak, damgasını vuracaktır” dedi.

Eroğlu, “Bir baba, Cumhurbaşkanı olarak tüm babaları sevgi ve saygıyla selamlıyor, herkese ailesi ile birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum” ifadesini kullandı.

“BABALAR ANNELERLE BİRLİKTE AİLENİN KURUCUSU”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Babalar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Babalar, annelerle birlikte ailenin kurucusudur. Ailenin mutlu, huzurlu, güven içinde bulunmasında, çocukların yetiştirilmesinde, onlara sahip çıkılmasında babalarla annelerin ortak katkı ve sorumlulukları vardır.

Anneler Günü kadar Babalar Günü de değerlidir ve kutlanmasında, babaların öneminin, sorumluluğunun anımsanmasında, anımsatılmasında toplumsal olarak büyük yarar vardır. Babalar ailelerine, yurtlarına karşı sorumluluklarını yerine getirirken onlara katkı sağlamak, destek çıkmak, yardımcı olmak devletin, hükümetlerin başlıca görevlerindendir.

Ailelerimizin refah ve mutluluğunu zengin ülkelerdeki ailelerin seviyesine yükseltmek, yarınların güvence altına alınması için elzemdir. Bunun için bireyin hak ve özgürlüklerini gözeten, aileyi koruyan, yücelten, çağdaş devlet yönetimi anlayışını süratle yaşama geçirmeliyiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne kadarki tarihsel gelişim sürecinde, başarılarda babaların canı, emeği, alın teri vardır. Hiç şüphesiz ki bugünümüze, yarınlarımıza da babalarımızın bilgisi, ailesine, vatanına, halkına, Devleti’ne sevgisi, çalışkanlığı ivme kazandıracak, damgasını vuracaktır.”

“HEDEF ANLAŞMA”

Doğru bir antlaşma ile uluslararası alanda yerini almak ve yaşam kalitesi yüksek, çağdaş demokratik değerlere bağlı bir ortamda yaşamanın Kıbrıs Türk Halkı’nın hakkı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bir antlaşma hedefimizdir, bir antlaşmanın elbette büyük önemi vardır ama kimse, sorunlarımızın çözümünün sadece bir antlaşma ile mümkün olabileceğini ileri sürmemelidir. Böylesi bir düşünce bizi çözüme bağımlı, edilgen, kolaycılığı seçen bir noktaya iter ve bundan zarar görürüz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI SEÇİLME NEDENİ

“Halkımın ne istediğini, beni niçin Cumhurbaşkanı seçtiğini, bana neden güven duyduğunu bilerek görevimi yapmaya çalışıyorum” diyen Eroğlu mesajına şöyle devam etti:

“ Ben ve çalışma arkadaşlarım, Rum komşularımızla Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı, yaşayabilir, kalıcı olacak bir antlaşma için samimi bir gayret içinde bulunuyoruz. Ancak şurası da bir gerçek ki sadece bizim samimiyetimiz ve gayretimizle bir sonuca ulaşmak mümkün değildir.
Rum tarafı; gerçekleri görmeli, uzlaşmaz tavrından vazgeçmeli, Kıbrıs’la ilgili taraflar Rum tarafının antlaşma yoluna girmesine katkı sağlamalıdır.

“ÖNEMLİ OLAN NİYET”

Kıbrıs konusunda görüşülmemiş, tartışılmamış konu kalmamıştır. Önemli olan niyettir. Eğer niyet iyiyse sonuç alınması ve kısa süre içinde referanduma gidilmesi mümkündür. Ne var ki masadaki durum konusunda iyimser konuşmak şu an için çok zor. Rum tarafı; Sayın Talat ve Hristofyas, ben ve Sayın Hristofyas arasında 2008-2012 yılları arasında sağlanan anlaşmalardan, yakınlaşmalardan beğendiklerini almaya, beğenmediklerinden caymaya çalışıyor.

RUM TARAFININ İSTEKLERİ

Rum tarafı masada resmin bütününü, haritayı görmek istiyor. Biz buna karşı değiliz ve kendilerine geliniz referanduma kadar gidecek büyük resmi, yol haritasını ortaya koyalım, ondan sonra resmi de, haritayı da müzakere edelim diyoruz. Rum tarafı bizim bu isteğimizin Sayın Anastasiadis ve benim 11 Şubat’ta yaptığımız ortak açıklamaya uymadığını iddia ediyor ama gerçek öyle değildir. O açıklamada, yapılandırılmış, sonuç odaklı bir süreçten söz edildiğini kimse göz ardı etmemelidir.

Bu anlamlı, dünyaca kutlanmakta olan günde bir kez daha Kıbrıs’ın gerçek bir barış adası, bölgeye örnek oluşturacak bir işbirliği odağı olması için çaba göstermekte olduğumuzun altını çizmek istiyorum.

BABA OLARAK

Bir baba, Cumhurbaşkanı olarak tüm babaları sevgi ve saygıyla selamlıyor, herkese ailesi ile birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.