1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BEŞİR ATALAY’I KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BEŞİR ATALAY’I KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BEŞİR ATALAY’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış Harekâtı’ndan bugüne geçen 39 yılda Kıbrıs Türk halkının önemli yol kat ettiğini ifade ederek, bunun Türkiye’nin desteğiyle mümkün olduğunu belirtti.

A+A-

EROĞLU: “BARIŞ HAREKÂTI’NIN ÜZERİNDEN 39 YIL GEÇTİ, BU SÜREDE KIBRIS TÜRK HALKI ANAVATANIN DESTEĞİYLE BÜYÜK MESAFE KAT ETTİ”

ATALAY: “İNŞALLAH KKTC’NİN GELECEĞİ HER ZAMAN DAHA GÜZEL OLSUN”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış Harekâtı’ndan bugüne geçen 39 yılda Kıbrıs Türk halkının önemli yol kat ettiğini ifade ederek, bunun Türkiye’nin desteğiyle mümkün olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak için adaya gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Temsilcisi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TC Dışişleri Bakanı Temsilcisi Müsteşar Yardımcısı Hasan Göğüş ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 39’uncu yıldönümünde Beşir Atalay ve diğer yetkililerin KKTC’de bulunmasından mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.

“Her zaman olduğu gibi bu bayramda da bizi yalnız bırakmadınız” diyen Eroğlu, Atalay’a, Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’dan kutlama mektubunu aldığını belirterek, Atalay’dan Erdoğan’a saygı ve selamlarını sunmasını istedi.

“Böyle bir günde anavatandan gelen dostlarla birlikte olmak Kıbrıs Türk halkını her zaman onurlandırmıştır. Barış Harekâtı’nın üzerinden 39 yıl geçti ama bu sürede Kıbrıs Türk halkı da anavatan Türkiye’nin desteğiyle büyük mesafe kat etti” diye konuşan Derviş Eroğlu, KKTC’nin yaşadığı gelişimin Türkiye ile işbirliği, kardeşlik ve dostluk sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Bu işbirliği ve dostluğun önümüzdeki dönemde gelişeceğinden her hangi bir şüphe duymadığını dile getiren Eroğlu, Kıbrıs Türk hükümetlerinin bilinçli bir şekilde ve plan programlar oluşturarak kalkınmayı sağlaması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 39’uncu yılı vesilesiyle 1974’teki ve bugünkü Türkiye hükümetlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teşekkür ve minnet duygularını sundu.

Kalecik’teki petrol sızıntısıyla ilgili Türkiye’nin yaptığı çalışmalara da değinen Eroğlu, erken müdahalenin önemini vurguladı.

BEŞİR ATALAY: “İNŞALLAH KKTC’NİN GELECEĞİ HER ZAMAN DAHA GÜZEL OLSUN”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay kabulde yaptığı konuşmada, Barış Harekâtı’nın 39’uncu yıldönümü kutlamaları için Türkiye’den büyük bir heyetle geldiklerini aktardı.

Atalay, dün akşam Meclis Başkanı Hasan Bozer’in düzenlediği yemeğe katıldığını anlatarak, kutlamalara Türk devletlerinden çok sayıda temsilcinin ve Türkiye’den siyasilerin katıldığını söyledi.
 
Tebriklere geleneksel olarak Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ederek başladıklarını dile getiren Atalay, “Ben bir defa daha Barış Harekâtı’nın 39’uncu yılını tebrik ediyorum. İnşallah KKTC’nin geleceği her zaman daha güzel olsun. Şahsım ve Türkiye Cumhuriyeti adına bu dileklerimi size sunuyorum” diye konuştu.

eeeeeeeeeeeeeee.jpg

Petrol sızıntısı olayıyla ilgili de konuşan Beşir Atalay, “Geçmiş olsun çevre kirliliği oluşmuş. O gün Sayın Başbakan beni aramıştı” dedi.

Atalay, şirketin kendi imkânlarıyla çalışmaya başladığını, Türkiye Cumhuriyeti Çevre Bakanlığı Müsteşarı’nın da adaya gelerek araştırmalarda bulunduğunu anlattı.

TC Çevre Bakanlığı Müsteşarı’nın konuya tüm boyutlarıyla hâkim olduğunu söyleyen Atalay, Türkiye’den gelen ekiple 300 kadar personelin temizlik çalışması yürüttüğünü ifade etti. 

Atalay, TC Çevre Bakanlığı Müsteşarı’nın konuyla ilgili raporunu hükümete ve kendisine sunduğunu ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.