1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsveç’in devreye girmesiyle başlayan din adamları arası diyalogla ilgili sürecin, her geçen gün daha iyi bir noktaya taşındığını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsveç’in devreye girmesiyle başlayan din adamları arası diyalogla ilgili sürecin, her geçen gün daha iyi bir noktaya taşındığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı kabul etti.

Talip Atalay, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, kısa bir süre önce Cenevre’de katıldığı “ Din Adamları Arası Diyaloğun Teşviki” konulu toplantıyla ilgili bilgi sundu.

ATALAY

Atalay, din adamları arasındaki diyalog sürecinin Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun onayıyla devam etmekte olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs Türk tarafının barış istediğini söyledi.

“Şartları olgunlaştırıp bir yere gitmek istiyoruz. Ancak biz bunun dini kısmıyla ilgili üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuşan Talip Atalay, müzakerelerin de Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bünyesinde götürüldüğünü belirtti.

“Biz dinin, halkları psikolojik anlamda daha da rahatlatması noktasında görev almasından yanayız. Bu yönde de çalışıyoruz. Nitekim Cenevre’de de çok güzel etkinlikler oldu. İlkler yaşadık. Katkınızdan dolayı da size teşekkür ediyorum. Bu sürecin başı üç buçuk yıl önce sizlerin onayıyla başladı” diyen Atalay, Cenevre’de Kıbrıs Rum temsilcileriyle buluşup birlikte yemek yendiğini söyledi.

Atalay, “Panelde de dini liderler olarak, dini çerçevede olabilecek  desteklerimizin ne olacağı konusunda arzularımızı, hedeflerimizi ve barış isteğimizi ilettik” dedi.

EROĞLU: “KİLİSE SİYASETLE İLGİLENİYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, İsveç’in devreye girmesiyle başlayan sürecin, her geçen gün daha iyi bir noktaya taşındığına dikkat çekti.

“Özellikle sizin ifade ettiğiniz gibi, bizim Din İşleri Dairemiz ve siz siyasetle değil, din işleriyle ilgileniyorsunuz” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Güney Kıbrıs’ta ise kilisenin çoğunlukla siyasetle ilgilendiğinin bilincinde olduklarını belirtti.

Eroğlu, “bu görüşmeler sürdükçe herkes kendi alanına çekilecek diye düşünsek de, karşı tarafın da aynı düşünce içinde olup olmayacağından emin değiliz” diye konuştu.

Her halükarda temasların devam ettirilmesinin önemine vurgu yapan Eroğlu, dünyanın, Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğu gerçeğini göreceğine inandıklarını söyledi.

“Bu temaslarla sadece kiliselerin cemaati varmış da camilerin yokmuş gibi bir düşünce içerisine girmenin ne derece yanlış olduğu da ortaya çıkmaktadır” diyen Eroğlu şöyle devam etti:

 “Bize düşen görevler yanında sizin ve kilisenin davranışları önemlidir. Bizim kendi din işlerimizden bir endişemiz yok. Barışçıl bir yolla Kıbrıs sorununun çözümlenmesi siyasi kısma girmeden sadece kendi cemaatlerine verecekleri mesajlarla, insanlığın ve dini inançların ön plana çıkarılması bizim için çok önemlidir. Neticede, bizim varlığımız bir gerçektir. Siz de bu toplantıda bunu göstermiş oldunuz. Biz her zaman yanınızdayız.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.