1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU DP-UG GENEL BAŞKANI SERDAR DENKTAŞ’LA GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU DP-UG GENEL BAŞKANI SERDAR DENKTAŞ’LA GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU DP-UG GENEL BAŞKANI SERDAR DENKTAŞ’LA GÖRÜŞTÜ

DENKTAŞ 4 PARTİNİN PAZARTESİ GÖRÜŞECEĞİNİ BİR İSİM ÜZERİNDE MUTABIK KALIP CUMHURBAŞKANI’NA ÖNERİLMESİ ŞEKLİNDE BİR SONUÇ ALINABİLECEĞİNE İNANDIĞINI SÖYLEDİ

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Hükümeti’nin istifasını sunmasının ardından, yeni hükümeti kurma görevini hangi milletvekiline vereceği konusuyla ilgili mecliste temsil edilen parti başkanlarıyla görüşmeleri çerçevesinde Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş’la bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla görüşen DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a Parti Genel Sekreteri Bengü Şonya ve Milletvekili Ahmet Kaşiif eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına görüşme hakkında bilgi veren Denktaş, “görevi aldık” şeklindeki esprisiyle başladığı konuşmasında “bu siyasi günlerde biraz da gülmemiz lazım” dedi.

Denktaş, Eroğlu’yla derinlemesine bir değerlendirme yapma fırsatı bulduklarını belirterek, Salı gününe kadar zamana ihtiyaçları olduğunu, 4 partinin Pazartesi günü saat 10.00’da Meclis’te görüşmeye çalışacaklarını söyledi.

Meclis’te yapacakları görüşmelerde bir isim üzerinde mutabık kalıp Cumhurbaşkanı’na önerilmesi seklinde bir sonuç alınabileceğine inandığını dile getiren Denktaş, böyle bir sonuca varılması halinde teknokrat bir kabinenin oluşabileceğini belirtti.

Denktaş, bu teknokrat kabinenin protokol işlerini ve günlük işleri sorunsuz hallederken kendilerinin de seçim çalışmalarına yoğunlaşabileceğini ve karışıklık çıkmadan ülkenin idare edilebileceğini söyledi.

Pazartesi sonuç alacaklarını ve ümitli olduğunu dile getiren Denktaş, “CTP ve TDP de aynı niyette olduğunu ortaya koydu UBP de bu çalışmanın içinde yer alırsa ne ala. Şikayetimiz olmaz ” dedi.

“Güvensizlik önergesiyle düşmüş bir hükümettin varlığı ortada,  Cumhurbaşkanı’nın İrsen Bey’e görev ermesi her şeyden önce meclis iradesinin saygı görmemesi anlamına gelir ki bu da pek mümkün değil” diye konuşan Denktaş, niyet olduktan sonra bir isim üzerinde uzlaşmanın mümkün olduğunu ifade etti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, herhangi bir kavgaya, kaosa ve ülkeyi hükümetsiz bırakmaya gerek olmadığını belirterek, “Ülke hükümetsiz bile kalsa İrsen Küçük hükümetinden daha kötü bir dönem yaşamaz” iddiasında bulundu.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.