1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Halkın seçtiği bir kişi olarak müzakere masasında halkın bütün kesimlerinin menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyim” dedi.

A+A-

EROĞLU: “KARŞI TARAFIN ÖNERİLERİ SAĞLIKLI OLMALI”

“BİZİM HAKLARIMIZA DA SAYGI GÖSTERİLMESİ GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Halkın seçtiği bir kişi olarak müzakere masasında halkın bütün kesimlerinin menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyim” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakerecilerin Atina ve Ankara’ya yapacakları çapraz ziyaretlerin müzakerelere hız vereceğini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün, Emekli Mücahitler Derneği yetkililerini kabul etti. Dernek yetkilileri Eroğlu’na destek belirtti.

Derneğe verdikleri destek için teşekkür eden Eroğlu, “Geçmişte kader birliği yapmış insanlarız. 50 yılı beraber yaşamış insanlarız dolayısıyla ne olduğunu, nerelerden, nasıl, kimlerle bugünlere geldiğimizi gayet iyi biliyoruz” dedi.

Müzakere masasında sağlam ve Kıbrıs Türk halkının haklarını koruyan bir anlaşmaya varmak için uğraş verdiklerini söyleyen Eroğlu, “İnancınıza ve güveninize teşekkür ediyorum” dedi.

“KARŞI TARAFIN ÖNERİLERİ SAĞLIKLI OLMALI”

Müzakere masasında karşı tarafın önerilerinin sağlıklı olması gerektiğini dile getiren Eroğlu,  Kıbrıs’ta eşit iki kurucu devlet ve iki halkın varlığının kabul edilmesi ve bu iki halkın menfaatleri doğrultusunda öneriler yapılması gerektiğini kaydetti.

“BİZİM HAKLARIMIZA DA SAYGI GÖSTERİLMESİ GEREKİR”

“Biz onların bazı haklarına saygı duyarken, onların da bizim haklarımıza saygı göstermesi gerekir. Bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşamanın ancak birbirimizin haklarına saygı göstermekle mümkün olabileceği anlayışının hakim olması ve o şartlarda bir anlaşma arayışı içerisine girilmesi gerekir. Sadece benim dediklerim olacak anlayışı içerisinde müzakere masasında oturulduğu takdirde bir yere varılması mümkün değil” şeklinde konuşan Eroğlu, halkın yaşayabilir kalıcı bir anlaşma arayışı içerisinde olduğunu belirtti.

“RUMLAR MASAYA KABUL EDİLEBİLECEK ÖNERİLER GETİRMELİ”

Halkın hemen hemen tüm kesimlerinden destek aldığını dile getiren Eroğlu, “Halkın seçtiği bir kişi olarak halkın bütün kesimlerinin menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyim. Müzakere masasına oturmadan ‘Eroğlu uzlaşmazdır’ yorumlarını da dikkate almıyorum. Müzakere masasına Rumlar ne getirecek göreceğiz. Niyetimiz belli Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye Kıbrıs’ta bir anlaşma olması yönündeki niyetini ortaya koymuştur. Rum tarafının da anlaşmaya niyeti varsa müzakere masasında kabul edilebilecek, kabul edilme ihtimali olan önerilerle gelmesi tabi ki her iki tarafında işini kolaylaştırır” dedi.

Müzakerecilerin Atina ve Ankara’ya yapacakları çapraz ziyaretlere de değinin Eroğlu, Müzakerecilerin görüşmelerde eşit statüdeki bakanlarla görüşeceğine dikkat çekerek, “Bu görüşmelerden sonra tahmin ederim ki müzakerelerde hızlanma olacaktır. Sizleri de zaman zaman bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.

DİREKTÖR

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de yaptığı konuşmada, Rum tarafının verdiği beyanatlardan rahatsız olduklarını dile getirerek Rumlara güvenmediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sonsuz güvenleri olduğunu ve destek verdiklerini kaydeden Direktör, kendileri için önemli olanın ise, Anavatanın etkin fiili garantisi altında yapılacak bir anlaşma olduğunu kaydetti.

Anlaşma olmasına karşı olmadıklarını fakat anlaşma olması halinde sembolik dahi olsa bir kısım askerin adada kalması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Direktör, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.