1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşma olması için uğraş verdiklerini vurgulayarak “ Özellikle Rumların bu son şansı iyi kullanması gerek” dedi.

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS’TA KALICI VE YAŞAYABİLİR BİR ANLAŞMA OLMASI İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ. ÖZELLİKLE RUMLARIN BU SON ŞANSI İYİ KULLANMASI GEREK”

KIYMAZ: “MÜZAKERE SÜRECİNDE EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşma olması için uğraş verdiklerini vurgulayarak “ Özellikle Rumların bu son şansı iyi kullanması gerek” dedi.

Eroğlu, bazı temaslarda bulunmak için adaya gelen Zeynel Abin Kıymaz başkanlığındaki GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Heyete, Kıbrıs konusunda gelinen son aşama hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakere sürecine değindi.

“İYİ NİYET VE ANLAŞMA İÇİN....”

Kıbrıslı Türklerin iyi niyetle ve anlaşma için müzakere masasına oturduğunu vurgulayan Eroğlu, Rumların da iyi niyetli olması halinde bir anlaşma olabileceğini söyledi, Kıbrıs sorunun dünyada da ilgili gördüğünü ifade etti.

“DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE HUZURSUZLUK VAR...”

Derviş Eroğlu, dünyadaki diğer önemli gelişmelere de değinerek, Ukrayna’da, Kırım’da yaşananlara dikkat çekti. “Dünyanın birçok yerinde huzursuzluk var. Bazı ülkelerde kan dökülüyor” diyen Eroğlu, Birleşmiş Milletler’in (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıs konusu gibi bu konularla da ilgilendiğini söyledi.

Eroğlu, temennilerinin huzurlu bir dünya olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Adıyaman’a gerçekleştirdiği ziyareti anımsatan Derviş Eroğlu, orada büyük bir misafirperverlikle karşılandığını vurguladı.

Eroğlu, heyetin Kıbrıs temaslarının iyi geçmesini diledi.

ŞAİR CEMAL SAFİ’NİN ŞİİRLERİ

Heyette bulunan şair Cemal Safi’yi yeniden görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Eroğlu, Safi’nin şiirlerini Adıyaman’da dinleme fırsatı bulduğunu söyledi.

ÜLKEDEKİ KURAKLIK

GAP Gazeteciler Birliği heyetinin Kıbrıs’a yağmurla geldiğine dikkat çeken Eroğlu, ülkede hissedilen kuraklığa da dikkat çekti.

ANADOLU BASININDAKİ KKTC

Eroğlu, Anadolu basınında KKTC’deki gelişmelere yer verilmesinin de kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

KIYMAZ: “MÜZAKERE SÜRECİNDE EROĞLU’NA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, müzakere sürecinde, Birlik olarak, Eroğlu’na tam destek verdiklerini belirtti.

“KARŞI TARAFIN ANLAŞMAZLIKTA ISRARCI KALMASI DURUMUNDA....”

Kıbrıs sorunun çözüme ulaşması yönündeki temennilerinden söz eden Kıymaz, “Karşı tarafın anlaşmazlıkta ısrarcı kalması durumunda KKTC’nin mevcut statüsüyle Türkiye’nin garantörlüğünde hayatiyetini devam ettirecek, güçlü ekonomik ve sosyal yapısını geliştirecek bir ülke olarak geleceğe emin adımlarla ilerlemesini istiyoruz” dedi.

“TÜRK ASKERİNİN KIBRIS’TA OLMASI HER İKİ HALKIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Zeynel Abidin Kıymaz, Türk askerinin adadaki önemine de işaret ederek, “Türk askerleri sadece burada değil, dünyanın her yerinde garantör asker olarak adaleti sağlayıcı bir silahlı güç olarak bulundu. Türk askerinin Kıbrıs’ta olması her iki halkın güvenliği açısından önemli” dedi.

Kıymaz, Kıbrıs’ta kesin bir anlaşmaya varılmadığı sürece, Türk askerinin devamlı adada bulunmasını istediklerini söyledi.

EROĞLU’NU “GAP OSCAR ÖDÜL TÖRENİ”NE DAVET ETTİ

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı rahmetle anan ve Denktaş’ın büyük bir lider olduğunu söyleyen Zeynel Abidin Kıymaz, Eroğlu gibi bir liderin adada müzakereci olarak bulunmasının Kıbrıs halkı için şans olduğunu belirtti.

Eroğlu’nun Kıbrıs Türk halkının adadaki çıkarlarını korumak için yürüttüğü politik çalışmaları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini söyleyen Kıymaz, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu 26 Nisan’da düzenlenecek “11’inci GAP Oscar Ödül Töreni”ne onur konuğu olarak davet etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.