1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, K.T. İNGİLİZ DERNEĞİ İLE GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, K.T. İNGİLİZ DERNEĞİ İLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, K.T. İNGİLİZ DERNEĞİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de yaşayan yabancıların Kıbrıs Türkleriyle işbirliği içinde hareket etmesinin güzel bir şey olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de yaşayan yabancıların Kıbrıs Türkleriyle işbirliği içinde hareket etmesinin güzel bir şey olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk-İngiliz Derneği yöneticileriyle görüştü. Eroğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, böylesi bir derneğin kurulmasının güzel bir şey olduğunu söyledi.

Derneğin, düzenlediği soysal etkinliklerin yanı sıra, hayır amaçlı faaliyetleriyle de dikkat çektiğini kaydeden Eroğlu, KKTC’de yaşayan yabancı uyruklu cemaatin bir dernek altında hareket etmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu, özellikle Girne bölgesinde yoğunlaşan değişik ülkelerden gelen vatandaşların Kıbrıs Türk halkıyla haşır neşir olmasını ve bir dernek çatısı altında işbirliği içinde hareket etmesinin çok güzel olduğunu söyledi. Eroğlu, “Hem ülkemizi sevdirme, hem de sahiplendirme bakımından da fevkalade önemli” dedi.

Eroğlu, bu memlekette yaşayan insanlar olarak sorunlarının da müşterek olduğuna işaret ederek, derneğin çalışmalarından ortaya çıkacak sonuçlardan ve alacakları kararlardan kendisinin de faydalanabileceğini belirtti.

Eroğlu, değişik ülkelerden gelerek burada yaşayan vatandaşları çok takdir ettiğini kaydederek, artık onları yabancı değil, arkadaş olarak gördüğünü ve onlarla işbirliği içinde olmanın çok güzel bir şey olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk-İngiliz Derneği Başkanı Işık Muhtaroğlu da konuşmasında dernek ve yönetim kurulu hakkında bilgi verdi. Muhtaroğlu, Kıbrıs’ta yaşayan İngilizlerle diğer yapancıların yanı sıra Kıbrıslı Türklerin de üyesi olduğu derneğin yönetiminin 5 Türk, 5 tane de İngilizce konuşan 10 üyeden oluştuğunu söyledi.

Derneğin, 27 yıl önce, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da arasında olduğu çok değerli insanlar tarafından kurulduğunu kaydeden Muhtaroğlu, faaliyetlerini anlattı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.