1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU KABULU
CUMHURBAŞKANI EROĞLU KABULU

CUMHURBAŞKANI EROĞLU KABULU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sıkıntılar olabileceğini fakat önemli olanın kurulan devletin hayatına devam etmesi olduğunu söyledi.

A+A-

EROĞLU: "ÖNEMLİ OLAN KURULAN DEVLETİN HAYATININ DEVAMI"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sıkıntılar olabileceğini fakat önemli olanın kurulan devletin hayatına devam etmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC'ye gelen Türkiye Emekli Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Dernek Başkanı Şükrü Tandoğan kabulde yaptığı konuşmada,"Bizler sizlerle birlikte savaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Cumburbaşkanı Eroğlu'na kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sunan Tandoğan, canla kanla kurulan KKTC'nin ilelebet yaşaması temennisinde bulundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, KKTC'nin 30'uncu yıldönümünde gaziler heyetiyle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirtti.

Heyetteki gazilerin gençlik yıllarında Mutlu Barış Harekatına katılarak Kıbrıslı Türklerle birlikte mücadele verdiklerini anlatan Eroğlu, "O günler geride kaldı. Fakat birçok şehit ve gaziyi geride bırakarak bugünlere gelindi. Bu devleti beraber kurduk beraber de yaşatacağız. Amacımız kurmuş olduğumuz devletin temellerini sağlamlaştırarak huzur ve güveni sağlamaktır. Hakımızın refahını artımak görevimizdir. Anavatan Türkiye ile inşallah nice 30 yıllara diyeceğiz ama inşallah bir 30 yılı daha görürüz" şeklinde konuştu.


Eroğlu, hala müzakere masasına oturmaya çalıştıklarını, artık beklenecek çok zamanın kalmadığını, 2014 yılında Kıbrıs sorununun 50'inci yılına gireceğini anlatarak, "Bizim artık zamanımız yok. Bugüne kadar anlaşma masasında uzlaşı sağlamayan Rum kesimidir" dedi.

Çok daha güzel günlerde biraraya gelineceğini de sözlerine ekleyen Eroğlu, Gazilere, "Ailelerinize  ve bölgenizdeki halka bizden selam iletin. Ne güzel ettiniz de geldiniz" dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.