1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜYLE GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜYLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ‘Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu’na katılmak için ülkede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Seyit Aydın ve beraberindeki heyetle görüştü.

A+A-

EROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN BİLİM ADAMLARININ BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ BİLİM ADAMLARIMIZLALA PAYLAŞACAK OLMASI ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ‘Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu’na katılmak için ülkede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Seyit Aydın ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görüşmede, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof Yıldırım Öner, Kastamonu Üniversitesi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necdet Gültepe ve Kastamonu AKP Eski Milletvekili Musa Sıvacı da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, GAÜ Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi’nin Kastamonu Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile birlikte düzenlediği sempozyum kapsamında Türkiye’den gelen değerli bilim adamlarını KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eroğlu, bilim adamlarının deniz bilimleri ve teknolojileri konusunda yapacakları bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Özellikle Türkiye’den gelen bilim adamlarının deniz bilimleri ve teknolojileri konusunda sahip olduğu bilgi ve deneyimleri KKTC’li bilim adamlarıyla paylaşacak olmasının ayrı bir önemi bulunduğunu ifade eden Eroğlu, Anavatan-Yavruvatan arasında her alanda mevcut olan işbirliğinin devam etmesini diledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlşu, sempozyum sonucunun  ülkeye hayırlı olmasını da diledi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Seyit Aydın ise sempozyum kapsamında geldikleri KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edilmelerinin kendileri için onur olduğunu söyledi.

Deniz Bilimleri ve Teknolojileri konusunda bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri sempozyumun başarılı geçmesini dileyen Aydın, sempozyumu gelecek yıllarda KKTC’li diğer üniversitelerle düzenlemek istediklerini kaydetti.

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da GAÜ’de gerçekleşen sempozyum hakkında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bilgi vererek, sempozyuma Türkiye, Amerika, Japonya ve Norveç’ten bilim adamları geldiğini söyledi.

‘Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu’, na Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi’nin Kastamonu Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği.

Girne Amerikan Üniversitesi Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi’nin Kastamonu Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlediği “Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu” 15-17 Mayıs tarihleri arasında GAÜ’de gerçekleşiyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.