1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KIBRIS TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KIBRIS TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, KIBRIS TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper, “Eczacılık Günü” dolayısıyla ilk ziyareti Cumhurbaşkanına yaptıklarını belirtti. Bu yıl, “Eczacılık Günü”nün 175’inci yılının kutlandığını söyleyen Alper, gün dolayısıyla “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu panelin, yarın akşamı saat 19.30’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Lokali’nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Alper, eczacılık mesleğinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, yasada var olan eksiklikler nedeniyle sorunlar yaşandığını ifade etti.

Üniversitelerde Eczacılık Fakülteleri açıldığını, merkezi sınav yapılmadığını her üniversitenin kendi sınavını yaptığını söyleyen Alper, bunun kaliteyi düşürdüğünü savundu. Alper, nüfusa uygun oranla özel eczane ve depo eczacılığının mevcut olduğunu, plansızlık nedeniyle eczacı sayının artmasının çeşitli sorunlar yaratacağını söyledi. Alper, ilaç israfı yaşanacağını, mesleğin maliyetli olmasından dolayı eczacıların maddi sorun yaşayacağını ifade etti.

EROĞLU: “YASA VE TÜZÜK ŞART”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Eczacılar Günü”nü kutladı. Fakültelerden mezun olan eczacı sayısının arttığını söyleyen Eroğlu, “Pasta belli, düşen pay da yıldan yıla azalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda bazı adımlar atması gerektiğini belirten Eroğlu, “Bu kadar eczane çalıştığı zaman, son kullanma tarihi gelmeden ilaçların tüketilmesi zor olacak, ilaç israfı yaşanacak” diye konuştu.

Mağduriyet yaşanmasının önüne geçilmesi için yasa ve tüzükler yapılmasının şart olduğunu söyleyen Eroğlu, buna hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın da ortak olması gerektiğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.