1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, MARAŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, MARAŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, MARAŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişte gizlilik prensibi gözetildiğinden müzakerelerdeki konuları basınla pek fazla paylaşmadığını ancak yeni görüşme sürecinde müzakere masasında görüşülen konuların zaman içerisinde halkla paylaşacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçmişte gizlilik prensibi gözetildiğinden müzakerelerdeki konuları basınla pek fazla paylaşmadığını ancak yeni görüşme sürecinde müzakere masasında görüşülen konuların zaman içerisinde halkla paylaşacağını söyledi.

Eroğlu, bugün,  Maraş Birlik ve Dayanışma Derneğinden kalabalık bir heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türklerini çok daha iyi bir noktaya taşıyacak, refahının eşit şekilde paylaşılacağı bir antlaşma metninin halk tarafından onaylanacağına inandığını vurguladı.

Derneğin mülkiyet konusundaki hassasiyetine işaret eden Eroğlu, müzakerelerde başlıkların tartışılmasına henüz geçilmediğini ancak mülkiyet konusunun tartışılmasına gelindiğinde görüşlerin halkla paylaşılacağını kaydetti.

Eroğlu, “Müzakereler toprakla ilgili noktaya geldiği zaman bazı konuları sizinle paylaşmak kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Kıbrıs Türk halkının geleceğini düşünerek hareket edeceklerini belirten Eroğlu, referanduma ancak halk tarafından benimsenen bir antlaşmanın götürüleceğini vurguladı. Eroğlu, “Kıbrıslı Rumların istekleri masaya geldikçe biz de kendi isteklerimizi masaya koyup bir orta yol bulmaya çalışacağız” dedi.

Kıbrıslı Rumların gerçek bir çözüm iradesi gösteremediğinden çözüme ulaşılamadığını belirten Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının bir antlaşma gayreti içerisinde olduğunu kaydetti. 

Yeni süreçte halkı “bilgilendirme gayreti içerisinde” olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, geçmiş müzakere sürecinde gizlilik gözetildiğinden konuşulanları basınla  fazla paylaşmadığını ancak buna rağmen Rum tarafı sürekli olarak basına konuşulanları sızdırdığını hatırlatarak, “Onun için birçok konuları halkımızla paylaşacağız. Sizi tüm gelişmelerden zaman zaman haberdar edeceğiz” ifadesini kullandı.

Şu anda öze ilişkin müzakerelere geçilmediğinden fazla bilgi verebilecek durumda olmadığını belirten Eroğlu, “Ama 3-4 görüşmeden sonra ortaya bazı şeyler çıkmaya başlayacak” dedi.

Maraş’ın verilmesi konusuyla ilgili olarak Eroğlu, “Müzakere masasına oturmadan gel al bunu diyecek halimiz yok herhalde” ifadesini kullandı. .

Müzakere masasında görüşülmeyen konuları tartışmak istemediğini belirten Eroğlu şöyle dedi:

“Müzakere masasına gelen konuları da zaman içerisinde halkımızla paylaşırız.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’den gelenlerin haklarının müzakere masasında da savunulacağını vurguladı. .

DEMİRÖZ

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneğini Başkanı İdris Demirsöz ise konuşmasında, Maraş bölgesinde kalanların çözümde mağdur edilecekleri endişesi içerisinde yaşadığını söyledi.

Müzakere süreciyle ilgili duyumlar aldıklarını anlatan  Demirsöz, “16 bin Maraşlı olarak Maraş’ın mağduriyeti üzerine bir antlaşma, bir refah, bir zenginlik beklemiyoruz. Böyle bir antlaşmaya hayır diyoruz. Prensipte bir antlaşmaya varız ama bu antlaşma bizim mağduriyetimiz üzerine bina edilmesin. Endişemiz bu” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.