1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU, UBP MİLLETVEKİLİ SUCUOĞLU VE İŞTEN DURDURULACAK GENÇLERDEN OLUŞAN HEYETİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, UBP MİLLETVEKİLİ SUCUOĞLU VE İŞTEN DURDURULACAK GENÇLERDEN OLUŞAN HEYETİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, UBP MİLLETVEKİLİ SUCUOĞLU VE İŞTEN DURDURULACAK GENÇLERDEN OLUŞAN HEYETİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, istihdamın önemli sorunlardan biri olduğu ülkede gençlere, göç etmemeleri için devlette veya özel sektörde istihdam olanakları sağlamanın hükümetlerin görevi olduğunu belirterek, işten durdurulacağı açıklanan 366 genç konusund

A+A-

EROĞLU: “İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLAMAK HÜKÜMETLERİN GÖREVİ... BAŞBAKAN İLE YENİDEN GÖRÜŞECEĞİM”

“300 KÜSUR ARKADAŞIMIZ ŞÖYLE VEYA BÖYLE İŞ BULMUŞTUR. İŞE GİRMİŞ ARKADAŞLARI DURDURMAK BANA GÖRE DOĞRU DEĞİL, VİCDANA DA SIĞMAZ”

SUCUOĞLU: “OLAY TAMAMEN BİR İNSANLIK OLAYI. 9-10 AY ÖNCE İŞE ALINAN BU GENÇLER, DEVLETTEKİ İŞLERİ DOLAYISIYLA KENDİ İŞLERİNİ KAPATTILAR, BUNA GÜVENEREK BORÇLANDILAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, istihdamın önemli sorunlardan biri olduğu ülkede gençlere, göç etmemeleri için devlette veya özel sektörde istihdam olanakları sağlamanın hükümetlerin görevi olduğunu belirterek, işten durdurulacağı açıklanan 366 genç konusunda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir görüşme yaptığını, yeniden görüşeceğini söyledi.

Eroğlu, “300 küsur arkadaşımız şöyle veya böyle iş bulmuştur. İşe girmiş arkadaşları durdurmak bana göre doğru değil, vicdana da sığmaz. Sayın Başbakan’la bir kez görüştüm, tekrar görüşeceğim” dedi.
 
“Gençlerin kapının önüne konulmasının hayal kırıklığı ve ülkede de büyük sorun yaratacağını” kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, işe girdi diye hayatında birçok plan yapan gençlerin durumunun hükümetçe dikkate alınmasını istedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bir süre önce, UBP kurultay döneminde devlete geçici statüde istihdam edilen personelin sözleşmelerinin yılbaşından itibaren uzatılmayacağını açıklaması üzerine, bugün bu durumdaki bir grup genç Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan destek istedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Faiz Sucuoğlu başkanlığında “366 İnisiyatifi” adı altındaki heyeti kabul etti.

SUCUOĞLU: “OLAY TAMAMEN İNSANLIK OLAYI...”

Görüşmede konuşan Faiz Sucuoğlu, hükümetin büyük kanadı CTP/BG tarafından 366 gencin işlerine yılsonunda son verileceğinin açıklanmasının siyasi bir karar olduğuna inandıklarını, tüm çabalarına rağmen şu ana kadar geri adım söz konusu olmadığını söyledi.

“DEVLET İŞİNE GÜVENEREK KENDİ İŞLERİNİ KAPATTILAR”

“Olay tamamen bir insanlık olayı. 9-10 ay önce ocak-şubat ayılarında işe alınan bu gençler, devletteki işleri dolayısıyla kendi işlerini kapattılar, buna güvenerek borçlandılar, iş buldukları için buna güvenerek evlendiler, çocukları oldu. Şimdi hükümetin büyük kanadı, alınış şekillerini bahane ederek 366 Kıbrıs Türk gencini siyasi kararla kapının önüne koyma kararlılığı gösteriyor” diyen Sucuoğlu, UBP’nin bu gençler sadece UBP’li oldukları için değil, gençlerin işsizliği ve bir kısmının yurdu terk etmek zorunda kalacakları için hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Faiz Sucuoğlu, konuyu Meclis’te de basında da gündeme getirdiklerini belirterek, gençlerin hangi partiden olduğunu değil, Kıbrıs Türk genci olmalarını önemsediklerini kaydetti.

Eğer bir partizanlık söz konusuysa, CTP/BG döneminde alınan geçici sayısının UBP döneminden çok daha fazla olduğunu savunan Sucuoğlu, “UBP iktidara geldiği zaman böyle bir uygulama yapmadı. Ufak tefek münferit işten durdurmalar olmuştur ama bu şekilde 366 kişiyi birden nasıl ki 2004’te bin 600 kişiyi durdurmuşlardı, aynı mantaliteyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Sucuoğlu, konuya insancıl açıdan baktıklarını, bu gençlerin işleri ve aşlarıyla uğraşılmasına ciddi tepki koyduklarını ve daha da koyacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı’nın hassasiyetini de bildiklerini söyledi.

EROĞLU: “İSTİHDAM ÜLKENİN SORUNU”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, istihdamın ülkenin sorunlarından biri olduğunu, gençlere iş imkânı sağlamak her zaman mümkün olmadığı için birçok gencin ülkeyi terk ettiğini anlattı.

Eroğlu, şöyle devam etti:

“ŞÖYLE VEYA BÖYLE İŞ BULANLARI DURDURMAK DOĞRU DEĞİL, VİCDANA SIĞMAZ”

“2004’te olanları hep birlikte yaşadık. O zaman iktidarda bizdik, ekonomik darboğazda olduğumuz için 4.5 yıl istihdam yapmamıştık, son 6 ay istihdam yapmıştık. Fakat gelen hükümet hepsini işten durdurmuştu. Ama ülkeye yük olarak durdurulmuş değildiler. Onların yerine daha fazlası istihdam edilmişti. Bunlar yanlış şeylerdir. Şimdi de 300 küsur arkadaşımız şöyle veya böyle iş bulmuştur. İşe girmiş arkadaşları durdurmak bana göre doğru değil, vicdana da sığmaz. Sayın Başbakan’la bir kez görüştüm, tekrar görüşeceğim.

Hükümetlerin görevi, yetişen gençlere iş alanı açmaktır. Bu arkadaşlar şöyle veya böyle bir işe girmişlerdir ve geleceklerini ona göre planlamaya başlamıştır. Geleceklerini planlayan gençleri bir anda kapının önüne koymak, bir anda hayallerini yıkmak demektir.

Burası bir devlettir. Devlette hükümetlerin görevi gençlere özelde veya devlette iş imkânı yaratmaktır.”

“HAYAL KIRIKLIĞI YARATACAK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “gençlerin kapının önüne konulmasının hayal kırıklığı ve ülkede de büyük sorun yaratacağını” kaydederek, iktidar sorunu detaylı değerlendirip ‘onları atalım bizimkileri alalım’ anlayışına girmezse bu sorunun kendiliğinden hallolunacağını belirtti.

“Artık sizinki, bizimki yoktur, Kıbrıs Türk halkı vardır. Bu topraklara tırnaklarımızı geçirip, kurduğumuz devlet çatısı altında yaşama gayretindeyiz” diyen Eroğlu, UBP Genel Başkanı iken iktidarları döneminde kimseyi kapının önüne koymadığını; hükümetin de bu konuya gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını ifade etti.

“BAŞBAKAN’LA TEKRAR GÖRÜŞECEĞİM”

Eroğlu, konuyu Başbakan’la tekrar görüşeceğini belirterek, gençlere istihdam alanları açmak gerektiğini vurguladı. Küçük bir adada yaşandığını ve işe girmenin önemini bildiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı, işe girdi diye evlenen, çocuk yapan, küçük yatırımlara, ev inşaatına girişen gençlerin durumunun hükümetçe dikkate alınmasını istedi.

“Ben gereken görüşmeyi yapacağım, Sayın Başbakan’ı bu konuda uyaracağım” diyen Eroğlu, devlet yanında teşviklerle özel sektörde de iş alanları açmanın hükümetlerin görevi olduğunu yineledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gençlere hayal kırıklığı yaşatılmaması umudunu dile getirdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.