1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN AB'YE ÇAĞRI
CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN AB'YE ÇAĞRI

CUMHURBAŞKANI EROĞLU'NDAN AB'YE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve genişlemeden sorumlu AB Komiseri Stefan Füle'yle bir araya geldi.

A+A-

EROĞLU'NDAN AB'YE "İZOLASYONLARI KALDIRIN" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve genişlemeden sorumlu AB Komiseri Stefan Füle'yle bir araya geldi.

Bir saati aşkın süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Eroğlu, "Müzakerelerde sonuç alma aşamasına gelindiğinde engelleyen tarafın Rumlar olduğu ortada. Barroso açık ve net olarak sorunu tarafların çözmesi gerektiğini ortaya koydu. Bunun için çözüm iradesi gerekiyor ve bizim irademiz ortada. (Barroso'ya) 'Bu tespitleri üyeniz olan Rum tarafına hatırlatmanız daha doğru olur' dedim" ifadesini kullandı.

Eroğlu, Barroso'ya seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması başta olmak üzere izolasyonlardan ve ambargolardan duydukları rahatsızlığı ileterek artık müspet adımlar beklediklerini söylediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Barroso ve Füle'yle Kıbrıs'ta ekim ayında başlayacak olan kapsamlı çözüm müzakerelerini, KKTC'ye mali yardımları, izolasyonların kaldırılmasını, Yeşil Hat tüzüğünü ve Rum tarafının tutumunu konuştuklarını ve Barroso'nun Rum basınında çıkan, "Maraş'ın, kapsamlı çözüm müzakerelerinin dışına çıkılarak Ercan Havaalanı'nın dış uçuşlara açılması pazarlığına dahil edileceği" yönündeki haberleri net şekilde yalanladığını aktardı.

Eroğlu, "Mühim olan müzakerelerin başlaması değil, 45 yıl sonra artık bir sonuca bağlanması. BM ve AB üyesi olan Rumlar için geçen zaman önemli değil ama bizim için önemli. Ambargolar altında yaşamamız, muallakta kalmamız, tabii ki ekonomimizi oldukça olumsuz etkilemekte. Bu nedenle biz anlaşmadan yanayız. Rumların da bu düşünce içine girmelerinin zamanı gelmiştir, geçmiştir. Eğer yine bizi masada tutma, zamana oynama düşüncelerinde ısrar ederlerse bu müzakerelerden sonuç almak mümkün olmaz" diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.