1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN 21ARALIK MESAJI...
CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN 21ARALIK MESAJI...

CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN 21ARALIK MESAJI...

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının 21 Aralık 1963’te başlayan Rum saldırılarına direnerek en zor koşullarda bile egemenlik, eşitlik, özgürlük haklarından vazgeçilmeyeceğini dünyaya gösterdiğini vurguladı.

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI 21 ARALIK 1963’TE BAŞLAYAN RUM SALDIRILARINA DİRENEREK EN ZOR KOŞULLARDA BİLE EGEMENLİK, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK HAKLARINDAN VAZGEÇMEYECEĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR”

“BEN KIBRIS TÜRK HALKI’NIN DESTEĞİ İLE DOST ELİMİ SAYIN ANASTASİADİS’E UZATIYOR KENDİSİNE SESLENİYORUM; KIBRIS TÜRK HALKI’NIN ELİNİN DAHA FAZLA HAVADA BIRAKILMASI HALİNDE ÇÖZÜM ZORLAŞACAKTIR”

“ANTLAŞMA İÇİN ŞİMDİ TAM ZAMANIDIR. BİZİ DAHA FAZLA OYALAMAYINIZ. HALKIMIZ AYAK OYUNLARINDAN BIKIP USANMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının 21 Aralık 1963’te başlayan Rum saldırılarına direnerek en zor koşullarda bile egemenlik, eşitlik, özgürlük haklarından vazgeçilmeyeceğini dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Eroğlu, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda,  “Mücadele ve Şehitler Haftası”nın Kıbrıs Türkünün  1571’den bu yana, bu topraklarda var olunmasını sağlayan atalarını anarak verdiği asil mücadeleden ders çıkartılması için fevkalade anlamı bir dönemi ifade ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum-Yunan ikilisinin “Kanlı Noel” saldırılarının üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen, karşıdaki zihniyetin halen değişmediğini belirterek, “Rum komşularımız hâlâ, Kıbrıs’ın tek hakimi, egemeni kendilerinin olacağı hayali içinde bulunuyor ve tüm politikalarını, stratejilerini bu temel anlayışlarına uygun olarak yürütmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’e göre, “Kıbrıs sorununun toplumlararası bir anlaşmazlık değil, 1974’te başlayan ve Kıbrıs halkının tamamına sinsice dayatılan bir sözde istila ve işgal olayı olduğunu” belirten Eroğlu şöyle dedi:

“Rum lider, ‘sözde işgalin kalkması için de sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tek ve bir uluslararası temsiliyeti, tek ve bir egemenliği, tek ve bir vatandaşlığı olması gerektiğini, yapılacak olanın bir anayasal değişiklikle Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Federal Kıbrıs Cumhuriyeti’ne dönüşmesi olduğunu’ söylüyor. Bu ifadelerle Rumlar bize, açıkça, ‘biz sizi yapacağımız bir antlaşmayla aldatarak 1974 öncesine geri götüreceğiz; 21 Aralık 1963’te yapamadığımı yapacağız’ diyor.”

“DOST ELİMİ ANASTASİADİS UZATIYOR…”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu mesajına, “Ben Kıbrıs Türk Halkı’nın desteği ile dost elimi Sayın Anastasiadis’e uzatıyor kendisine sesleniyorum; Kıbrıs Türk Halkı’nın elinin daha fazla havada bırakılması halinde çözüm zorlaşacaktır. Geliniz, gasp ettiğiniz Kıbrıs Cumhuriyeti unvanını Kıbrıs Türk Halkı’nı dize getirmek, izolasyon ve ambargolar için kullanmaktan vazgeçiniz” diye sürdürdü.

“ANTLAŞMA İÇİN ŞİMDİ TAM ZAMANIDIR”

“Yaptıklarınız ve 50 yıldır izlediğiniz siyaset dolayısı ile bugün için size güvenmiyoruz. Bizim için yegane güvence birlik-beraberliğimiz, Anavatan Türkiye ile kardeşçe bağlarımız ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamı, devletimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Antlaşma için şimdi tam zamanıdır. Bizi daha fazla oyalamayınız. Halkımız ayak oyunlarından bıkıp usanmıştır. Biliniz ki Kıbrıs Türk Halkı, Anavatan Türkiye’nin de desteği ile muhakkak bir çıkış yolu bularak Rum tahakkümüne boyun eğmeden Dünya’da hak ettiği yeri alacaktır. Bunu uzun bir süre daha engellemeniz mümkün değildir” dedi.

Eroğlu, “Milli Mücadele ve Şehitler Haftası vesilesiyle  bir kez daha, tüm şehitlerimize  Allah’tan rahmet diler, gazilerimizi şükranla anarım” diyerek sürdürdüğü mesajı şöyle tamamladı:

“Onların mücadeleleri ışığımız olmaya devam edecek, bizi getirdikleri noktadan kesinlikle geri gitmeyeceğiz.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.