1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CUMHURBAŞKANI, EŞDEĞER MAL HAK SAHİPLERİ DERNEĞİ`Nİ KABUL ETTİ
CUMHURBAŞKANI, EŞDEĞER MAL HAK SAHİPLERİ DERNEĞİ`Nİ KABUL ETTİ

CUMHURBAŞKANI, EŞDEĞER MAL HAK SAHİPLERİ DERNEĞİ`Nİ KABUL ETTİ

EŞDEĞER MAL HAK SAHİPLERİ DERNEĞİ BAŞKANI TANER DERVİŞ, SEÇİM ÖNCESİNDE KAYNAKLARIN EŞDEĞER KAPSAMINDAN ÇIKARILDIĞINI İFADE EDEREK HÜKÜMET ELİYLE YOLSUZLUK YAPILDIĞINI SAVUNDU…

A+A-

DERVİŞ: “SİYASİ İRADE İLE YAPILAN YOLSUZLUKLAR YİNE SİYASİ İRADE İLE DÜZELTİLMELİDİR…”

EROĞLU: “BU SÖYLENTİLERİN DEVAMI VE BUNLARIN HOŞ KARŞILANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR…”

Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği Başkanı Taner Derviş, seçim öncesinde kaynakların eşdeğer kapsamından çıkarıldığını ifade ederek hükümet eliyle yolsuzluk yapıldığını savundu.

Devletin ilgili makamlarından, hükümeti kuracak siyasi partilerden usulsüz ve anayasaya aykırı uygulamaları süratle durdurmasını isteyen Derviş, muhtemel “rüşvet”, “usulsüzlük” iddialarının araştırılmasını talep etti.

Taner Derviş, hukuk sürecindeki hak arayışının kısa sürede sonuçlanmadığını, hükümetin hukuk sürecini yavaşlattığını savundu, “Siyasi irade ile yapılan yolsuzluklar yine siyasi irade ile düzeltilmelidir” dedi.

Barış, diyalog ve hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini ve hükümetlerden de bunu beklediklerini söyleyen Taner Derviş, “Sokaklara döküldüğümüzde mi anlaşılacağız?” diye sordu, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile konuyu aktardıkları makamlardan gerekli anlayışı göreceklerine inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği Başkanı Taner Derviş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Dernek Başkanı, Derviş Eroğlu’na bir de rapor sundu.

Son günlerde eşdeğer konusunun gündemde olduğunu ifade eden Eroğlu, söylentilerin bazı vesilelerin yaratılmasıyla oluştuğunu dile getirdi, “Bu söylentilerin devamı ve bunların hoş karşılanması mümkün değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili bakana konuyu ve raporu ileteceğini söyledi.

“2 ARAZİ EŞDEĞER KAPSAMINDAN ÇIKARILDI”

Eroğlu’nu ziyaretinde konuşan Taner Derviş, Karakum bölgesindeki 2 arazinin eşdeğer kapsamından çıkarıldığını ve ihalesiz şekilde 2 otele tahsis edildiğini, bu uygulama ile anayasal suç işlendiğini savundu.

Eşdeğerden çıkarılan kaynakların Karakum bölgesi ile sınırlı olmadığını dile getiren Derviş, “Eski tarihli beyanlar hazırlandığı, alınan bazı kararların ise Resmi Gazete’ye yansıtılmayarak gizli tutulduğu yönünde duyumlar aldık. Bu devlet eliyle yapılan yolsuzluk ve suistimaldir. Bu uygulamalarla anayasal ve eşitlik ilkeleri çiğneniyor” dedi.

“GEREKLİ MAKAMLARA BAŞVURUDA BULUNDUK”

Derneğin siyasi partilere, Başsavcılığa ve Maliye Bakanlığı’na gerekli yazıları gönderdiğini ifade eden Derviş, muhtemel usulsüzlüklerin ve rüşvet iddialarının araştırılmasını, suçluların ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini yineledi.

Taner Derviş, hukuki yollara başvurmak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını da söyledi.

KÜÇÜK’ÜN SÖZÜ…

9 Nisan 2013’de Başbakan İrsen Küçük ile görüştüklerini hatırlatan Taner Derviş, Başbakan Küçük’e 39 yıldır eşdeğer sorununun çözümlenmemesi ile ilgili sıkıntıları, taleplerini ve çözüm önerilerini aktardıklarını ifade ederek şunları ekledi:

“Başbakan bizi anlayışla karşıladı. Eşdeğer uygulamasının artık zamanı geldiğini söyledi. Hatta burada bir müsteşarın koordinatör olarak görevlendirilmesi de gündeme geldi.

Bize verilen sözün ilk uygulaması seçim öncesinde eşdeğer kapsamındaki kaynakların imtiyazlı kişilere verilmesiydi.”

“TURİZM YATIRIMLARINA KARŞI DEĞİLİZ”

Turizm yatırımlarına karşı olmadıklarına dikkat çeken Taner Derviş, önceki hükümet politikaları çerçevesinde anayasa çiğnenmeden turizm kuruluşlarına kaynak verilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Derviş, derneğin yaptığı bazı saptamalardan söz ederek, “2003 yılında Bafra bölgesi önce 14 daha sonra da 17 turizm parseline ayrıldı ve şirketlere hem ucuz arazi kaynağı hem de ucuz teşvikli kredi verildi. Bugüne kadar yaptığımız tespitlere göre buraya 2 tesis yapıldı, 2 tesis de inşaat halindedir. Burada halen 13 boş yer vardır” diyerek, Bafra bölgesinde neden ihaleye çıkılmadığını sordu.

Derneğin saptanması olan tahsislerden örnekler vermeye devam eden Taner Derviş,  seçim öncesi yapılan bazı kırsal kesim arsa dağıtımlarının da sosyal amacını aştığını söyledi, uygulamalardaki aksaklıklardan söz etti.

Taner Derviş, yasal bir dernek olarak bilgiye ulaşmakta zorlandıklarını, kendilerinden gizlenen gerçekler olduğunu dile getirdi.

200 KONUTUN SATILDIĞI İDDİASI

Taner Derviş, konuşmasının devamında “Geçmiş hükümet dönemlerinde bazı satışlar yapılmaya başlanmıştı ki biz bunları hukuksal yolla durdurmuştuk.  Aldığımız bir duyuma göre İrsen Küçük hükümeti yaklaşık 200 konutun da satışını yaptı. Elimizde belgelerimiz de var ” iddiasında bulundu.

Derviş, eşdeğerle ilgili uygulamaların karar alma mekanizmalarında dernek olarak yer almak istediklerini söyledi, “ Yer alalım ki işin içinde şeffaflık, doğruluk ve eşitlik olsun” dedi.

Taner Derviş, şu an var olan anlayışla eşdeğerler uygulamasına geçilmesi halinde olumlu sonuçlar alınamayacağını da vurguladı.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.