1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CUMHURBAŞKANI GÜL-ARINÇ GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI GÜL-ARINÇ GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI GÜL-ARINÇ GÖRÜŞTÜ

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ: "TÜRKİYE'NİN SON GÜNLERDE YAŞADIĞI OLAYLARI, BUNLARIN SEBEPLERİ VE BU KONUDA YAPABİLECEĞİMİZ KONULARI KENDİLERİ BİZE SÖYLEDİLER"

A+A-

"BAŞBAKAN VEKİLİ SIFATIYLA BENDENİZİ DAVET ETTİLER. KENDİLERİYLE OLUMLU GÖRÜŞMEMİZ OLDU"

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesine ilişkin, "Türkiye'nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebepleri ve bu konuda yapabileceğimiz konuları kendileri bize söylediler" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrılırken açıklama yapan Arınç, Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine kendisiyle görüştüğünü, güzel, faydalı, verimli bir görüşme olduğunu söyledi.

Arınç, "Şüphesiz Türkiye'nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebepleri ve bu konuda yapabileceğimiz konuları kendileri bize söylediler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının, devletin başı, milletimizin birliğini temsil eden en yüce makam olduğuna işaret eden Arınç, şöyle devam etti:

"Şüphesiz devlet organlarının sağlıklı işlemesinden de sorumluluğu var. Bu önemli bir görevdir. Dün Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi. Ben de dün İstanbul'daydım, Başbakan Vekili sıfatıyla bugün bendenizi davet ettiler. Kendileriyle olumlu görüşmemiz oldu, talimatlarını aldık, düşüncelerimizi paylaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Arınç, bugün 12.00'de bir toplantı yapmayı düşündüğünü ifade ederek, "Şu sıralar zannediyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup toplantıları vardır. Özellikle Sayın Bahçeli'nin konuşmalarını da etkilemek istemiyorum. Müsaade ederseniz saat 12.00'de Başbakanlık'ta buluşmak üzere sizlere veda edeyim" diye konuştu.

Bülent Arınç, "Talimatlara ilişkin birkaç detayı paylaşır mısınız?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Devlette, nezaket denen birşey vardır. Geçtiğimiz günlerde bir büyüğümüzü ziyarete gittiğimde 'Emirlerini almak' diye bir tabir kullandım. Basınımızda 'Bu nasıl birşey, nasıl emir almak' denildi. Bizim diplomaside, devlet lisanında talimat almak, emirlerini almak kullanılan bir lisandır. O makama duyulan bir saygının ifadesidir. Bunları başka maksatlarla düşünmemek gerekir. Kaldı ki bir cumhurbaşkanı, taşıdığı yetkiler ve üstlendiği görev itibarıyla şüphesiz bütün kurumlara düşüncelerini iletebilir, talimatlar verebilir.

Bu konuları saat 12.00'deki basın toplantımızda daha rahatlıkla konuşabiliriz. Ama emir kelimesinden, talimat kelimesinden, saygıdan başka bir anlam çıkarmayın lütfen. Bu bizim kullandığımız bir lisandır. Sayın milletvekillerimiz de zaman zaman bunu kullanır. Sayın genel başkanlar da bunu kullanır. Ben Başbakanımıza vekalet ediyorum, Başbakan Yardımcısıyım. Görevlerimi bilirim. Sayın Cumhurbaşkanının taşıdığı makamın itibarı itibarıyla hangi yetkilere, hangi sorumluluklara sahip olduğunu bilirim. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımıza, bir hükümet başı, Başbakan Vekili olarak neler yapılması gerektiği konusunda düşüncelerini almak istedim. Biz bunu günlük lisanımızda talimatlarını almak gibi kullanırız."

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.