1. HABERLER

  2. SPOR

  3. CUMHURBAŞKANI SAHİP ÇIKTI!
CUMHURBAŞKANI SAHİP ÇIKTI!

CUMHURBAŞKANI SAHİP ÇIKTI!

CUMHURBAŞKANI SAHİP ÇIKTI!

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Değirmenlikspor takımına transfer olan Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun vatan haini ilan edilmesine sert çıktı. Eroğlu, “Bir futbolcunun Kıbrıs Türk tarafında futbol oynamasına bile tahammül edilmediği bir ortamda, müzakere masasında çok daha zorlu tartışmalar olacaktır” dedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında adada futbolun FİFA ve UEFA nezdinde birleştirme çabaları devam ederken, Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun Kıbrıs Türk takımı Değirmeklikspor’a transfer olması olay olmuştu. Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na konuşan Derviş Eroğlu, Rum futbolcunun vatan haini ilan edilmesine sert çıktı. Eroğlu, spor ve diğer her alanda ortak bir anlaşma arayışında oldukları bir dönemde böyle bir tahammülsüzlüğün kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Bir futbolcunun Kıbrıs Türk tarafında futbol oynamasına bile tahammül edilmediği bir zamanda müzakere masasında çok daha zorlu tartışmalar olacağını aktaran Derviş Eroğlu, “Biz her türlü çabayı göstermemize rağmen bu tür olumsuzluklarla karşılaşabiliyoruz. Bunu dile getireceğimiz zaman da alacağımız cevap bellidir. ‘Güney Kıbrıs’ta bazı Rumların düşüncesizliğidir’ denilecek. Bunun cevabını biliyoruz.” diye konuştu.

"RUM KESİMİNDE OYNAYAN TÜRK FUTBOLCULARA TEPKİ GÖSTERİLMEDİ"
Geçmişte Rum takımlarında oynayan Türk futbolcuları olduğunu ancak bu yönde hiçbir tepki olmadığına vurgu yapan Eroğlu, Türk tarafının her konuda hoşgörü içerisinde olduğu belirterek karşı taraftan gelen bu tür sorunların müzakerelerin devam ettiği şu günlerde söz konusu durumun olumsuz bir hava oluşturduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk tarafı olarak ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Derviş Eroğlu, spor alanında yakınlaşmayı amaçlayan bu duruma gösterilen tepkiyi doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

SERTOĞLU: AMACIMIZ TOPLUMLARIN KAYNAŞMASIYDI
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise bu işi büyütmek istemediğini, günün sonunda kendilerinin haklı çıkacağını ifade etti. Bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Sertoğlu, “Amacımız toplumların kaynaşmasıydı. Kıbrıslı Türklerin ne kadar sevecen ve misafirperver olduğunu görmelerini istedik. Çocuk geldi, gördü ve etkilendi. Kendisine 'Türk, Rum veya İngiliz bizim için fark etmez' dedik. Bu olayı ben kendim ve arkadaşlarım büyütmeyeceğiz, çok konuşmayacağız ama peşinde olacağız.” açıklamasında bulundu.

RUM FUTBOLCU, ANTRENÖRLÜK GÖREVİNDEN ALINDI
Öte yandan, ülkesinde Aradippu U 15 takımını çalıştıran futbolcunun, yaşanan olaylar sonrasında kulüp yönetim tarafından görevden alındığı iddia edildi.

Dimitri Vasileiu önceki gün yapılan antrenmana izinli olduğu için katılmamış, başkanı ile yaptığı görüşmede izin istemişti. Dimitri’nin bugün yapılacak antrenmana katılıp katılmayacağı ise merak konusu.

Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliu'nun KKTC'de Değirmenlikspor'a transfer olması önceki gün Rum fanatikleri sokağa dökmüş bir grup fanatik Rum'un, Dimitris Vasiliu'nun evinin önünde toplanmak istemesi üzerine Rum polisi olaya müdahale etmişti.

Cihan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.