1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANI`NA DENKTAŞ BÜSTÜ
CUMHURBAŞKANI`NA DENKTAŞ BÜSTÜ

CUMHURBAŞKANI`NA DENKTAŞ BÜSTÜ

HEYET LİSEDE YAPILAN DENKTAŞ BÜSTÜNÜ EROĞLU’NA TESLİM ETTİ

A+A-

Kurtuluş Lisesi müdür ve öğretmenlerinden oluşan bir heyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek, kendi talimatıyla okulda yapılan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstünü teslim etti.

Ziyarette konuşan Kurtuluş Lisesi Müdürü Veli Büyükağa Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Aralık ayında kendilerini arayarak Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstünün yapılması konusunda kendilerine talimat verdiğini ve bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını anlattı.

Hemen çalışmalara başlandığını söyleyen Büyükağa, Sanat Tarihi ve Resim Öğretmeni Tahsin Albulut’un gece gündüz çalışarak 4 ayda büstü yapığını belirtti .

Topluma ve milli mücadeleye büyük emeği geçen değerli bir devlet adamı olan Denktaş’ın büstünü Eroğlu’na teslim etmekten duyduğu huzur ve mutluluğu ifade eden Büyükağa, Eroğlu’na kendilerine sponsor olduğu için teşekkür etti. Büyükağa okul aile birliğinin de kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstünün yapılmasının ve 4 ay boyunca bu amaçla çalışılmasının kendisini çok memnun ettiğini kaydetti.

Ülkeye hizmeti geçen değerli devlet adamlarını unutturmamanın asli görevlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Eroğlu, Kurtuluş Lisesi öğretmenlerinin de bu konudaki hassasiyetlerini yıllardan beridir devam ettirdiğini, yaşanan gerçekleri öğrencilerine anlattıklarını belirtti.

Rahmetli Rauf Denktaş’ın büstünü en uygun yere yerleştireceklerini dile getiren Eroğlu, büstü yapan Albulut’a teşekkür etti.

ALBULUT

4 ay çalışarak büstü yapan Sanat Tarihi ve Resim Öğretmeni Tahsin Albulut da duygu ve düşüncelerini aktardı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.