1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…

ber, Kıbrıs Türk halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem müzakere masasında,

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER: “HALK İÇ SORUNLARA DA MÜDAHİL OLAN BİR CUMHURBAŞKANI İSTİYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem müzakere masasında yer alan bir toplum lideri, hem de içe yönelik bir cumhurbaşkanı seçtiğini ifade ederek, halkın artık sadece müzakere eden bir lider değil, aynı zamanda iç sorunlara da müdahil olan bir cumhurbaşkanı istediğini söyledi.

Siber, Cumhurbaşkanlığı makamında kadın, genç, çevre, kültür ve sanat, eğitim, sağlık, trafik, engelsiz yaşam ve bunun gibi toplumun ihtiyacı olduğu konularda çalışma grupları oluşturacaklarını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkına güven verebilmek için aday olduğunu kaydetti.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, dün akşam Alayköy Belediyesi’nin düzenlediği halk toplantısına katılarak, Alayköylülere adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

Siber’e ziyaret sırasında Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, Örgütlenmeden Sorumlu MYK üyesi Niyazi Düzgün, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer ve partililer eşlik etti.

Siber burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının yarım asırdır Kıbrıs sorunuyla yaşadığını ve bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini belirtti. 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın görev yaptığı dönem ile şimdiki dönem arasında büyük bir fark olduğunu kaydeden Siber, o dönem Kıbrıs Türk halkının dünyada görünürlüğünün arttığını fakat şimdi neredeyse hiç görünmediğini savundu.

Rum lider Nikos Anastasidis’in müzakere masasından kalktığına değinen Siber, buna rağmen Rum liderin dünya tarafından masaya dönmesi için baskı görmediğini söyledi. Müzakere masasını terk etmenin çok kolay olmadığını dile getiren Siber, “Bu masa gayet rahat terk ediliyor ve baskı yapılmıyorsa izlediğiniz politikada ciddi bir hata vardır” diye konuştu.

Yıllardır oluşturulan “statükoyu” değiştirmek için Meclis’te birçok yasa hazırladıklarını söyleyen Siber, “Bunlar yavaş yavaş hayata geçirilecek. Bizi kimse gelip değiştiremez. Hep birlikte kararlılıkla çocuklarımız gençlerimiz için değişimi el ele gerçekleştireceğiz” dedi.

MANİSOY

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in Alayköy ziyareti dolayısıyla yaptığı konuşmada, Siber’i köylerinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Manisoy, son beş yılda cumhurbaşkanlığı makamının büyük bir erozyona uğradığını iddia ederek, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in çözüm sürecini daha ileriye taşıyacağına dair en ufak şüpheleri bulunmadığını söyledi.

Manisoy, “Mevcut cumhurbaşkanı partilerin iç işlerine karışarak tarafsızlığını yitirmiştir. Bizim için cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklayan birisi olmalıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.