1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ…

“Köklerini Bu Topraklara Salmış İnsanlara Asla Karşı Değilim”

A+A-

 

AKINCI: “KÖKLERİNİ BU TOPRAKLARA SALMIŞ İNSANLARA ASLA KARŞI DEĞİLİM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türkiye’den yıllar önce Kıbrıs topraklarına gelerek yerleşmiş, köklerini bu topraklara salmış insanlara asla karşı olmadığını belirterek, “Bu insanlar yıllardır burada, burasını vatan bildiler, BM’nin gözetimindeki referandumda bile oy kullandılar, onları dışlamamız söz konusu değildir. Bu topraklarda bir bütün olarak geleceğimizi şekillendireceğiz” dedi.

Mustafa Akıncı’nın seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Akıncı seçim kampanyası çerçevesinde yoğun programını sürdürüyor. Akıncı bu çerçevede dün sabah önce Ada TV’de  programa katıldı, ardından Girne’deki Ziya Rızkı Vakfı’nı ziyaret etti.

Akıncı, ayrıca Girne’de esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi, sırasıyla Erdemli, Yiğitler ve Kırıkkale’de yurttaşlarla buluştu.

Akıncı, Ada TV’deki programda vizyonunu paylaştı, soruları yanıtladı.

Kampanya çerçevesinde yürüttüğü ziyaretler ve etkinliklerle ilgili bilgi veren Akıncı, halktan aldığı mesajla aday olmaya karar verdiğini, kendisine gösterilen destek ve ilginin her geçen gün daha fazla arttığını kaydetti ve “Halkımızın kararlılığını gözlemliyorum. Halkta ciddi değişim sinyalleri var” diye konuştu.

Akıncı, bir soru üzerine kendisine sıklıkla yöneltilen bir konuya da açıklık getirdi. Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı görevini sürdürdüğü dönemde polisin sivil otoriteye bağlanması konusunu gündeme getirdiklerini ve bir toplantıda dönemin Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nın bu görüşe şiddetle karşı çıkarak sivil siyasetçilere ağır hakaretler ettiğini savunan Akıncı, “Bu tavır üzerine o zaman “general çizmeyi aştı” dediğini anımsattı.

Akıncı, “Aslında hedef ben değil, sivil siyasetin kendisiydi. O konuda aldığım tavrın bugün de arkasındayım, herhangi bir pişmanlık duymuyorum. O dönemde ortağımız konumunda olanlar, benimle birlikte hareket etselerdi, durum farklı olurdu. Halbuki ‘bıçağa yumruk vuramayız’ diyerek kenara çekildiler. Ancak ben çatışmacı ya da teslimiyetçi bir ilişkiden yana değilim. Türkiye ile iyi, karşılıklı saygıya dayalı kişilikli bir ilişki istiyorum” dedi.

Akıncı bir başka soru üzerine ise “ülkede isminin temizliğiyle bilinen bir insan olduğunu, 14 yıl Belediye Başkanlığı yaptığını, kendisinden sonra gelen belediye başkanına borç değil para bıraktığını, Sayıştay’ın temiz raporunu alarak görevi devrettiğini, belediye başkanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı görevleri döneminde de tek kuruşluk şahsi menfaat sağlamadığını” vurguladı.

“BURAYI VATAN BELLEMİŞ İNSANLARLA BİR SORUNUM YOK”

Türkiye’den yıllar önce gelerek bu topraklara yerleşmiş, kök salmış insanlar konusunda kendisiyle ilgili birçok asılsız iddianın ortaya atıldığına işaret eden Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, şunları kaydetti:

“Bu topraklara yıllar önce gelerek yerleşmiş, çoluk çocuğa karışmış, bu toprakları vatan bellemiş insanlara karşı çıkmam asla söz konusu olamaz. Ben, bir tek günde, beş dakika içerisinde, bin beş yüz on altı kişinin seçmen yapılarak, demografik yapımızın değiştirilmesine karşı çıktım. Esas ayıp, buna karşı çıkmamaktır. Yıllar önce buraya gelip yerleşen kardeşlerimiz Araf’ta kaldıklarını söylüyorlar. Türkiye’ye gittiklerinde Kıbrıslı, buraya geldiklerinde Türkiyeli deniyor. Bu insanların hakkını hukukunu bizim gibi, adalete inanan insanlar korur. Artık bayatlamış bu fikirlere inanan kalmadı. Bu yalanları ortaya atanlar hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü bu insanlarımız da bizim din dil ırk renk, köken gözetmeden herkesi kucaklayacağımızı, ileriye gitmek için birlikte olacağımızı anladı. Bu insanlar yıllardır burada, burasını vatan bildiler BM’nin de gözetimindeki referandumda bile oy kullandılar, onları dışlamamız söz konusu değildir. Bu topraklarda bir bütün olarak geleceğimizi şekillendireceğiz.”

Akıncı Ada TV’deki programın ardından Ziya Rızkı Vakfı’nı ziyaret ederek, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ceyhun Birinci ve Mütevelli Heyeti üyeleriyle bir araya geldi; Vakfa, içeriğinde Ziya Rızkı ile ilgili bölümler in de bulunduğu “Belediye Başkanlığında 14 Yıl” adlı kitabını sundu.

Siyasi yaşamında Ziya Rızkı’yla hep birlikte olduklarını anımsatan Akıncı, “Ziya babamız da zaten hayatımızın bir parçasıydı, çok değerli bir büyüğümüzdü. Vefatının ardından yıllar geçti ama onu her zaman rahmet ve saygıyla anıyoruz. Hayatta olsaydı, yine birlikte olurduk. İdeallerinin en güzeli, toplumuna karşılıksız hizmet, temiz siyaset oldu. Hayatında bir kuruşluk haram yok. Biz de onları ilke edindik ve yürüyoruz” dedi.

Akıncı, Ziya Rızkı Vakfı’na yaptığı ziyaretin ardından Girne’de bir kahvede yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşların sorularını yanıtlayarak vizyonunu özetlediği toplantının ardından bölgedeki esnafı ziyaret eden ve yurttaşlarla sohbet eden Akıncı, ardından da Erdemli, Yiğitler ve Kırıkkale’yi ziyaret etti. Kahve toplantılarında yurttaşlarla buluşan Akıncı, bu ziyaretlerinde de ilkelerini özetledi, soruları yanıtladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.