1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAY OLABİLİR!
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAY OLABİLİR!

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAY OLABİLİR!

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAY OLABİLİR!

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski başkanı ve bir önceki hükümetin başbakanı İrsen Küçük, Haziran 2015’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının ihtimal dışı olmadığını söyledi.
Küçük, dün “Adaylığınız ihtimal dışı değil, diyebilir miyiz?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi ancak “adayım” demek için henüz erken olduğunu, zamanı gelince gerekli açıklamayı yapacağını belirtti.
Üst düzey bir UBP yöneticisi, İrsen Küçük’ün önümüzdeki salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanı seçimlerine adaylığını açıklayacağını iddia etmişti.
“O iş daha gündeme gelmedi. Şimdiden konuşmak bana göre çok erken” diyen Küçük, gerek partililerden, gerekse halktan Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması konusunda baskı gelip gelmediği yönündeki soruya, “Tabi… dünya kadar taraftarımız var. Muhakkak o konuda da olumlu düşünen bir hayli arkadaş var. Güncel hayatta devamlı konuştuğumuz meseleler. Bu konular, siyasetin içerisinde olan bir adamın her zaman gündemindedir ama bana göre daha erken” dedi.

Sadece Özersay konuşmuştu
   Önümüzdeki sene yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak muhtemel isimler arasında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Barış ve Demokrasi Hareketi eski başkanı Mustafa Akıncı yer alıyor.
Bu isimler arasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığı konunda şimdiye kadar ilk Kudret Özersay basına konuşmuş, o da adaylığının ihtimal dışı olmadığını söylemişti. Özdil Nami ise adaylığı konusunda çıkan dedikoduları kesin bir dille yalanlamış, Mustafa Akıncı ise bu konuda henüz karar vermediğini söylemişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.