1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…

Akıncı köy ziyaretlerinin ardından başlattığı bölge toplantılarını sürdürürken,

A+A-

BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI MUSTAFA AKINCI: “BEN VİZYONUMA ODAKLANDIM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı köy ziyaretlerinin ardından başlattığı bölge toplantılarını sürdürürken, katıldığı TV programları aracılığıyla vizyonunu paylaşıyor.

Akıncı dün akşam Ada TV’de ve bu sabah da As TV’de katıldığı programlrada gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

“EN CİDDİ ANKET HALKIN NABZI”

Son günlerde gündem konusu olan ve kendisini Eroğlu’yla birinci turda at başı, ikinci turda ise kazanacağını gösteren bir anketle ilgili sorulara verdiği yanıtta Akıncı, adayların ortaya çıkmasıyla bir takım anketlerin kamuoyunun gündemine geldiğine işaret ederek, “Benim nazarımda en ciddi anket halkın sokakta atan nabzıdır… İster birinci, ister ikinci tur olsun seçimin kazananı olacağız. Anket yayınlansın yayınlanmasın ben bu düşüncedeyim” diye konuştu.

“ÇAMUR, ATANI KİRLETİR”

Bazı adaylara yakın çevrelerden kendisine yöneltilen saldırılarla ilgili soruları da yanıtlayan Akıncı, bu tür saldırılarla meşgul olmak yerine vizyonuna odaklandığını kaydederek, “Ben kendi payıma, düşüncelerimi fikirlerimi anlatmak, vizyonumu paylaşmak için yola çıktım. Kimse beni bunun dışında farklı yola sürükleyemez. 40 yıldır bu toplumun içindeyim. Çok genç yaşlardan itibaren toplumuma hizmet vermeyi kendime görev edindim. Bugüne kadar yapmış olduğum icraatlar ve duruşum ile toplumumuz beni yakından tanımaktadır. Atılmaya çalışılan çamurlar döner atanı kirletir” dedi.

Akıncı, tüm adayların ülkenin yetiştirdiği değerler olduğunu, bu nedenle kişiler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığını ifade etti.

Akıncı, mal varlığı beyanıyla ilgili tartışmalar konusunda ise, çeşitli defalar mal beyanı yaptığını, en son 31 Ocak 2015 tarihinde de yeniden beyanda bulunduğunu hatırlatarak, “Bu konuda rahatım. En büyük servetim de temiz geçmişimdir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Kampanya çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akıncı, şöyle konuştu:

“Ana hedefim mümkün olduğu kadar çok yurttaşlarımızla doğrudan temas etmektir. Bir yandan bu işin fikri hazırlığını yapan akademi dünyasından çeşitli disiplinlerden arkadaşlarla toplantılar yapıp vizyonumuzu oluşturduk. Genç bir propaganda ekibimiz var. Bizi destekleyen partiler yanı sıra her ilçede bir merkez ve koordinasyon merkezleri oluşturduk. Birkaç yer dışında köy gezilerini tamamladım, vizyonumuzu tanıttığımız 14 Ocak gecesi ilk kitlesel buluşmayı gerçekleştirdik.

Bunun yanında ‘Dört Boyutlu Siyaseti’ anlatan broşürlerimiz yurttaşlara ulaşmaya başladı. Sivil toplum örgütlerini, medya kuruluşlarını ziyaret ettim. Dayanışma gecelerimiz düzenleniyor. Mağusa, Güzelyurt ve Lefkoşa’dan sonra yarın akşam Girne’de ve 3 Nisan’da 1300 kişilik dayanışma gecesi olacak. Bunlara ek olarak geçen gece Çatalköy’de ilk salon toplantısını gerçekleştirdik. Salonu olan yerlerde çevredeki köyleri de davet ederek düzenlediğimiz bu toplantılarda yurttaşlarla doğrudan iletişim kuruyoruz. Toplantılarda da yurttaşlar soru sorma fikirlerini söyleme fırsatı buluyorlar.”

“DAHA ÇOK YETKİ DERKEN OLANI DEVREDİYORLAR”

Son günlerin tartışılan bir başka konusu olan ve Meclis’in bilgisine sunulmadan imzalanan KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma” ile ilgili soruya ise verdiği yanıtta Akıncı, bu anlaşmayla tüm yetkilerin devredildiğini savundu.

Akıncı, “Bunun doğru olduğuna inanmıyorum. İki önemli nokta var. Birincisi gizli olması. Şeffaf olmalı, en geniş şekilde kamuoyu önünde tartışılmalıydı. Her örtülü işte bir yanlışlık vardır. İkincisi ise biz, Kıbrıs Türkü’nün daha yetkili olmasını istiyoruz. Yarın öbür gün federal bir yapıda yaşayacağız, AB içinde yarışıp yaşayabilecek bir toplumsal yapı yaratma heyecanı taşırken, ofisler kurup yetkileri başka ellere devretmeye kalkıyoruz. Bu yanlıştır ve benimsememe imkân yoktur” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.