1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE DOĞRU…

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Ulaş, Kıbrıs konusu ve iç konularda gündeme getirdiği düşünce,

A+A-

 

ULAŞ: “DÜŞÜNCE, ÖNERİLER YÖNÜYLE DİĞER ADAYLARDAN FARKLI KONULARI ELE ALIYORUM”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Ulaş, Kıbrıs konusu ve iç konularda gündeme getirdiği düşünce, öneriler yönüyle diğer adaylardan ve partilerden farklı konuları ele aldığını, aday olmasının nedeninin de bu farklılıklar olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Ulaş, çeşitli konulardaki görüşlerini anlattı.

Ulaş, “Kıbrıs’ta yapılacak bir çözümde ortaya üç devletin çıkacağını, tek egemenliği federal devlete vermenin kendi egemenliğinden vazgeçme ve 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki ve Annan Planı’ndaki haklardan geriye gitmeye yol açacağını” savundu.

Diğer adayların ve partilerin olası bir çözümde ortaya çıkacak sorunlara hiç değinmediğini ileri süren Ulaş, çözüm olursa devletin küçülüp bir devletçik haline geleceğini iddia etti.

Ulaş, iç sorunların çözümünde Avrupa Birliği ölçütlerine önem verilmediğini, “devletin işlemez hale geldiğini” öne sürerek, hükümetlerin sorunları çözecek bir mucize beklediğini savundu.

Ulaş, tüm kesimleri, bugün bir çözüm olacakmış gibi hazırlıklı olmaya çağırırken, aynı zamanda bu çözümün uzayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak sorunları ertelemeden çözmek için çabalamak gerektiğini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.