1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI LOGOSU
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI LOGOSU

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI LOGOSU

Cumhurbaşkanliği senfoni orkestrasi logosu

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı temsil edecek logo belirlendi.

Ekim 2015’te yapılan kabul sınavları sonucunda toplam sanatçı sayısı 11’e ulaşan Orkestranın logosu, basın ve kamuoyu ile paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, tasarlanan alternatif  logolar hakkında KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın tüm üyelerinin fikir ve görüşleri alındı ve farklı alternatifler arasında hemfikir olunan versiyon resmi logo olarak kabul edildi.

Orkestra logosu, güvercin, sol anahtarı, 5 yay (porte), defne yaprağı demeti, forte sembolü ve ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ tipografisinin bir araya gelmesinden oluştu.

Logoda, KKTC Devlet ve Cumhurbaşkanlığı logosunda yer alan, özgürlüğü ve taşıdığı zeytin dalıyla barışı sembolize eden güvercin, sol anahtarı ile başlayan boş bir porte dizesini kanadından tutup, yukarıya ve sonsuzluğa uzatırken, henüz yazılmamış, dolayısıyla çalınmamış notalar için bir alan açıyor.

Evrensel anlamda müziği tanımlayan en bilindik sembollerden olan ve çalınan eserin hangi anahtarda olacağını belirten sol anahtarı, logoyu oluşturan öğeler arasında yer alıyor.

Logodaki bir diğer öğe olan portenin (5 yay) paralel dizilişinde farklı uzunluklarda olması ile oluşturulan konik şekil, çok sesliliği ve ses dalgalarının yayılma biçimini sembolize ediyor.

Cumhurbaşkanlığı logosunda yer alan defne yaprağı demetinin de bulunduğu logoda, ‘Senfoni’ tipografisinde kullanılan ve bir eserin yüksek sesle ve güçlü çalınmasını belirten ‘forte’ kısaca ‘f’’ sembolü orkestranın enerji, heyecan ve iddiasını ortaya koyuyor. Ayrıca ‘forte’, bir alanda yapılabilecek olanın en iyisi anlamını da taşıyor.

Logonun kullanımına ilişkin tanımlamalar ve kıstasların yer aldığı kullanım kılavuzunun da hazırlandığını belirten Orkestra Koordinatörü Mustafa Kofalı, orkestranın önümüzdeki günlerde toplumla ilk buluşmasını gerçekleştireceğini ve uluslararası platformlarda ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.