1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Cumhurbaşkanlığı’nda “Özel Eğitim Öğrencisi Özel Çocuklar Şenliği” düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı’nda “Özel Eğitim Öğrencisi Özel Çocuklar Şenliği” düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı’nda “Özel Eğitim Öğrencisi Özel Çocuklar Şenliği” düzenlendi

Cumhurbaşkanlığında, özel gereksinimi çocuklar için, şenlik havasında geçen 23 Nisan kutlaması yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı bahçesi, ülke genelinden gelen çocukların cıvıltılarıyla renklendi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, burada yaptığı konuşmada, çocukların geleceğinin daha güzel olması için çalıştıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı himayelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinleri kapsamında, “Rengarenk 23 Nisan” etkinliği düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı bahçesinde “Her günü bayram gibi bir gelecek” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi, Algım Özel Eğitim Merkezi’nden öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte katıldı.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN PERFORMANS

Etkinlikte, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi ile Algım Özel Eğitim Merkezi’nden öğrenciler dans gösterisi sundu. Öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. 
Şenlik havasında geçen etkinlikte ayrıca, palyaço, yüz boyama, anı köşesi, masal okuma çadırı gibi faaliyetler yer alırken, çocuklara balon, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtıldı, ikramda bulunuldu. Çocuklar, çizgi film karakterleri ile oyunlar oynayıp, doyasıya eğlenirken, aileleri de hazırlanan masalarda ayrıca ağırlandı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI, ÇOCUKLARA SESLENDİ: “GELECEĞE DAİR İNANÇLARINIZI PEKİŞTİREREK, YOLA DEVAM EDECEKSİNİZ”

Eşi Meral Akıncı ile etkinlik alanına gelişinde çocukların ve ailelerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çocuklara, “Bayramınız kutlu olsun. Birlikte eğlenelim mi?” diye seslenerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:
“Hepinizin daha güzel, daha mutlu bir geleceğe ulaşmasını istiyoruz. Sizin daha güzel günlere ulaşmanız için çalışıyoruz. Siz güzel çocuklarımızın geleceğinin daha da güzel olmasını istiyoruz. Onun için sizler de bugünde geleceğe dair inançlarınızı pekiştirerek, yola devam edeceksiniz. Bugün sizin bayramınız, bir kere daha kutlu olsun. Hepinize en iyi dileklerimizi sunuyorum, gözlerinizden öpüyorum.”

ÇOCUKLAR CUMHURBAŞKANI İLE DANS ETTİ

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan çocuklar, Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile ele ele tutuşarak dans etti.
Çocuklar ve aileleri, Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, çocuklar için hazırlanan stantları tek tek ziyaret ederek, çocukların oyununa eşlik etti, çocuklarla birlikte boyama yaptı.

CSO, ÇOCUK KORUSU İLE ÇALDI

Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ile konser verdi. Konseri, Cumhurbaşkanı Akıncı, çocuklarla birlikte izledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.