1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN HÜKÜMET’İN İSTİFANIN VERİLDİĞİ KABUL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN HÜKÜMET’İN İSTİFANIN VERİLDİĞİ KABUL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN HÜKÜMET’İN İSTİFANIN VERİLDİĞİ KABUL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

EROĞLU: “YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI…GÖRÜŞMELER TAMAMLANDIKTAN SONRA GEREKEN ADIMLAR ATILACAK”KÜÇÜK: “HÜKÜMET’İN GÖREVİNDEN AFFININ BAŞVURUSUNU SİZE İLETİYORUZ”

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün Hükümet’in istifasını Anayasa gereği sunduğunu belirterek, “Benim görevim istifayı kabul etmek ve bir hükümet kuruluncaya kadar da kendilerinin görevlerine devam etmesini istemektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Hükümet’in istifasını sunmak için Başbakan İrsen Küçük’ü kabulünde yeni bir dönem başladığına da dikkat çekti.

KÜÇÜK

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Hükümet’in istifasını sunduktan sonra, Meclis’in dün almış olduğu karar doğrultusunda Anayasal sürecin başladığını ifade ederek, ilk adımı attığını söyledi.

“Hükümet’in görevinden affının başvurusunu size iletiyoruz” diyen Küçük, bundan sonraki sürecin Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun olduğunu belirterek istifasını Eroğlu’na sundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Küçük’ün istifa mektubunu aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Başbakan Küçük’ün istifasını Anayasa gereği kendisine sunduğunu söyledi.

“Benim görevim istifayı kabul etmek ve bir hükümet kuruluncaya kadar da kendilerinin görevlerine devam etmesini istemektir” diyen Eroğlu, yeni bir dönem başladığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı’nın Anayasa’da belirlenen görevlerine bağlı olarak gerekli istişareleri yapmak ve alınacak sonuca göre bir görevlendirme yapma gayreti içerisinde olacağını vurgulayan Eroğlu “Bugünden itibaren Anayasa’nın bana verdiği yetkiye dayanarak bazı görüşmeler yapmak mecburiyetimde olduğumu söylemeye gerek yok. Görüşmeler tamamlandıktan sonra gereken adımlar atılacaktır” diye konuştu.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.