1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET BAYRAMI, GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI, GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI, GAZİMAĞUSA’DA DA TÖRENLERLE KUTLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü Gazimağusa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

A+A-

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü Gazimağusa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Anıtı önünde saat 14.30’da başlayan ilk törende,  Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Merkez Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Sefer Akkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar, Belediye Başkanı Oktay Kayalp, siyasi parti, DAÜ, İTÜ, dernek, kurum ve kuruluşlar tarafından anıta çelenk konuldu.
Buradaki tören saygı, duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlandı.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki ikinci tören ise Kaymakam, Belediye Başkanı ve 4. Piyade Alay Komutanı’nın  birlikte halkın bayramını kutlamalarıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Gazimağusa Türk Maarif Koleji Tarih Öğretmeni  Elif Çağın ile 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Murat Osman konuşma yaptı. Aynı okul öğrencilerinden Cansel Mimar da şiir okudu.

Tören, resmi geçit ile sona erdi.

ÇAĞIN

Tarih Öğretmeni Elif Çağın, Kıbrıs Türk  toplumunun bugüne gelinceye kadar  çok acı çektiğini belirterek, Kıbrıs’ı anlamak için  iyi bir talih bilinci gerektiğini ifade etti.

Çağın, Kıbrıs adasının tarih boyunca  bir çok çıkar çatışmasına neden olduğunu vurgulayarak,  Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesini İngiliz Sömürge Dönemi’nden başlayarak  Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin ilanına kadar  farklı boyutlarda sürdürdüğünü söyledi.

Çağın, KKTC’nin Kıbrıs Türklerinin insanca var olma ve düzene sahip olma  açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın var olma mücadelesinde Kıbrıs Türk halkına ışık tuttuklarını ve yol gösterdiklerini kaydetti.

OSMAN

Piyade Üsteğmen Murat Osman da, KKTC’nin; Kıbrıs Türk halkının  en kutsal hazinesi, milli varlığı ve benliğinin simgesi olduğunu söyledi.
Osman, KKTC’nin,  Kıbrıs Türk halkının Türkiye ile birlikte verdiği özgürlük mücadelesinin en kıymetli meyvesi olduğunu  belirtti.

Osman, Mücahit’in, baskı ve ambargolara rağmen ata yadigarı toprakları koruyarak özgürlük mücadelesini sonuna kadar sürdürdüğünü vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının genç Cumhuriyet’i  daha ileriye götüreceğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.