1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU SONA ERDİ
CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU SONA ERDİ

CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU SONA ERDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki son gündem dışı konuşmalarda ithal edilen arpanın ıslanmasından dolayı yaşanan sorunlar, narenciye teşvik primlerinin artırılması ve yaşlıların sorunları konuşuldu.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki son gündem dışı konuşmalarda, ithal edilen arpanın ıslanmasından dolayı yaşanan sorunlar, narenciye teşvik primlerinin artırılması ve yaşlıların sorunları konuşuldu.

Gündem dışı konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı sona erdi. Genel kurulun bir sonraki toplantısı 24 Mart Pazartesi gün yapılacak. 

OĞUZ

Tarım ile ilgili gündem dışı konuşma yapan UBP Milletvekili Dursun Oğuz, arpaların insan ve hayvan sağlığına uygun olmadığının tespit edildiğine ileri sürerek, bu arpaların imha edilmemesi nedeniyle ortaya çıkacak zararı kimin ödeyeceğini sordu.

Hükümetin konuyla ilgili kriz masası oluşturması gerektiğini ifade eden Oğuz, sorunlu ürünlerin uygun şekilde imha edilmesiyle ilgili bir formül oluşturulmasını istedi.

“Sayın bakan 6 ayın sonunda Güzelyurt’a gidebildi. Ne oldu ? Narenciyedeki teşviki yükseltti” diyen Oğuz, “Zararın neresinden dönsek kardır ama bu teşvik iki ay önce yapılsa daha iyi olurdu” diye konuştu.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, brusella konusunun ülkenin sorunu olduğunu, bu sorunun giderilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Narenciyede sistemin sürdürülebilir olmadığını, değişmesi gerektiğini belirten Sennaroğlu, narenciyenin dalında kalmasını kimsenin istemediğini kaydetti.

İhracat teşvik primine değinen Sennaroğlu, dalında kalan portakalın da ödemesinin devlet tarafından yapıldığını ancak bunun da sorun olduğunu belirtti.

Sennaroğlu, ıslak arpa konusundaki tüm haberlerin doğru olmadığını, zehirli arpa satıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Ülkede kuraklık yaşandığını söyleyen Sennaroğlu, ithal edilen arpanın tahlil ve analizleri yapıldıktan sonra, gemiden boşaltıldığını belirtti.

Sennaroğlu, son yaşanan ithalat sırasında geminin yan yatmasıyla bir kısım arpanın ıslandığını ve boşaltımın durdurulduğunu söyledi. Zarar gören arpayı yakmanın kolay olmadığını kaydeden Sennaroğlu, belediye çöplüğüne dökülen arpanın bazı kişilerce alınıp kullandığını belirtti. Sennaroğlu, “Hayvancılar bunu alıp kullanmamalı” dedi.  Polisin bu konuda tedbir alması gerektiğini vurgulayan Sennaroğlu, arpada zehir olmadığını, sadece ıslandığını ifade etti.

GÜRÇAĞ

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ ise “Yaşlılar Haftası” konusunda gündem dışı konuşma yaptı. Gürçağ, Lapta Huzurevi’nin personel eksikliği ve fiziki sorunlar yaşadığını anlattı.

Yaşlılara bakımın önemine vurgu yapan Gürçağ, ailelerin bakım yapamadığı noktada devletin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

ÖZCENK

UBP Milletvekili Erdal Özcenk de “Sağlıklı Yaş Alma ve Yaşlıların Sorunları” konulu konuşmasında, sağlıklı yaşlanma ve yaşlıların karşılaştığı sorunları konusunda konuştu. Özcenk, sağlıklı yaş almak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı yaşlı bakım evleriyle ilgili ne gibi politikalar yürütüldüğünü soran Özcenk, çeşitli vakıflara yardım yapmanın önemine vurgu yaptı.

Özcenk, konuşmasının sonunda tüm yaşlıların yaşlılar haftasını kutladı.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, da eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, Yaşlılar Haftası dolayısıyla farkındalığı  artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Yaşadıkları sıkıntıları aşmanın devletin görevi ve ilgi alanında olduğunu söyleyen Gürpınar, verilen hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Gürpınar, Lapta Huzurevi’ne yönelik alternatifler üzerine durulduğunu belirterek, çeşitli çalışmalar yapılmakta olduğunu söyledi.

Bütçe olanakları çerçevesinde, yaşlı bakımı yapan vakıflara yardım yapmak adına çalışma yapacaklarını belirten Gürpınar, “Yaşlılara karşı sorumluluğumuz var” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.