1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TAMAMLANDI

CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TAMAMLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bir sonraki birleşimini 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirecek.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı tamamlandı.

Gündemdışı konuşmaların  yapıldığı toplantıda DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu, “kırsal kesim arazilerinin atıl vaziyette durması” konusunda konuştu.

ATAOĞLU

Ataoğlu, 100 bin sterlinlik bir konutun 40 bin sterlininin yerel yönetimlere ve merkezi yönetimlere gittiğini söyledi.

Ataoğlu, kırsal kesim arazisi yerine, konut yapılması önerisinde bulundu. Ataoğlu, yeni evlenecek olanlara da devletin katkı yaparak uygun fiyata konut sağlaması gerektiğini ifade etti.

Ataoğlu, değişik bölgelerde ortak bir noktada, daha büyük araziler üzerine yapılacak konutlara yerleşmesi ile kaynaşma sağlanabileceğini ifade etti.

Yapıcı eleştiriler ve öneriler yapılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu, muhalefetin önerilerine açık olduklarını belirtti.

ULUÇAY

Ataoğlu’ndan sonra söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, kırsal kesim arsaları konusunda çalışma başlattıklarını belirtti.

Altyapısı hazır olan arazilerin gençlere dağıtılmasını hedeflediklerini söyleyen Uluçay, belirlenen bölgeye gençlerin yerleşmesi ve ekonomik aktivitelerin artması amacında olduklarını belirtti.

Kırsal kesim arsaları politikasıyla gençlerin şehirlere kaçmasını önlemeyi hedeflediklerini kaydeden Uluçay, bu alandaki çalışmaların süreceğini vurguladı.

SANER

UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner de trafik konusunda gündem dışı konuma gerçekleştirdi. Saner, ilk günden beri UBP’li milletvekillerinin öneriler yaptığını, yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Saner, son zamanlarda yaşanan kazaların üzüntücü verici olduğunu belirterek, yol güvenliği konusundaki sıkıntıların doğru olduğunu söyledi.

Saner, yol güvenliği yanı sıra kazaların diğer bir nedeninin de eğitim eksikliği olduğunu söyledi.

Saner, yol güvenliğinin ana etmenlerinin; aydınlatmalar, beton korkuluklar  ve metal korkuluklar olduğunu ifade ederek 2006-2010 yıları arasında bu kapsamda yapılan çalışmaları anlattı.

Saner, yolların standardına dikkat çekerek KKTC’deki yolların otoban değil, bölünmüş yol olduğuna işaret etti ve yol düzenlemeleri konusunda popülizmden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Saner, ülkedeki 28 “kara nokta” ile ilgili bilimsel çözüm önerileri için geçmişte çalışma başlatıldığını kaydederek, bu çalışmanın bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, verdiği yanıtta, yol yapımlarında işlerin daha hızlı bir şekilde devam etmesi için proje aşamasında KKTC teknik ekiplerinin de hazır olması gerektiğini söyledi.

Kaşif, proje üretilmediği takdirde kaynak bulmanın zorluğunun bilinciyle hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Kaşif, ülkedeki tüm bölünmüş yolların korkuluklarla kaplanması gerektiğini söyledi.

Kaşif, aldıkları görevin bilincinde insanların iyiliği için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaşif konuşmasıyla bugünkü birleşimini tamamlayan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bir sonraki birleşimini 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.