1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ HEYETİ BRÜKSEL’DE
CUMHURİYET MECLİSİ HEYETİ BRÜKSEL’DE

CUMHURİYET MECLİSİ HEYETİ BRÜKSEL’DE

Cumhuriyet Meclisi heyeti Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu’nda temaslarda bulundu;

A+A-

Cumhuriyet Meclisi heyeti Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu’nda temaslarda bulundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, CTP/BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ve DP/UG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan heyet, 3-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantılarda, muhataplarını ortak açıklama ile ortaya çıkan yeni çözüm dinamiği hakkında bilgilendirdi ve Kıbrıs Türklerinin Avrupa Birliği’nden beklentilerini anlattı.

Ülkedeki AB uyum çalışmaları hakkında bilgi veren heyet, Kıbrıs Türk tarafının çözümden önce AB’ye hazır hale gelmesi için AB’nin hızlandırılmış bir yol haritası ile Kıbrıs Türk tarafına yönelik teknik ve mali katkısını artırması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu’ndaki sosyal demokrat grup, liberal grup ve muhafazakar grup ile görüşen heyet ayrıca Kıbrıs konusu ve AP Türkiye Raporu’nu ele alan Dış İlişkiler Komitesi (AFET) üyeleri ile de kapsamlı toplantılar gerçekleştirdi. Heyet ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un kabinesi ile de görüşerek, Kıbrıslı Türklerin AP’de doğrudan temsiliyeti ve Cumhuriyet Meclisi ile AP arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi olanaklarını ele aldı.

Cumhuriyet Meclisi heyeti temasları sırasında AP Dış İlişkiler Komitesi’nde yapılan Türkiye Raporu oylamasını da takip etti. Kıbrıs’taki iki lider arasında 11 Şubat’ta imzalanan ortak açıklama ile yeniden başlayan çözüm sürecinin memnuniyetle karşılandığının ifade edildiği raporda bütün taraflara adadaki olumlu atmosfere katkı yapma çağrısı yapıldı. Açıklamaya göre, rapor önümüzdeki hafta Strasburg’ta AP Genel Kurulu’nda onaylanacak.

CTP/BG Milletvekili Armağan Candan ayrıca CTP/BG’nin gözlemci üye olduğu Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grup toplantısına da katıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.