1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMHURİYET MECLİSİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ GÖRÜŞÜYOR
CUMHURİYET MECLİSİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ GÖRÜŞÜYOR

CUMHURİYET MECLİSİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ GÖRÜŞÜYOR

Cumhuriyet Meclisi, İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşmeye devam ediyor.

A+A-

CUMHURİYET MECLİSİ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNİ GÖRÜŞÜYOR

ŞAHALİ, “DEVLET TAKDİR HAKKINI KULLANDIĞI ANDA SÜBJEKTİF VE EŞİTSİZ KOŞULLAR YARATIR”

TATAR: “KÜÇÜK, KIRSAL KESİM BELEDİYELERİ DAHA BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR 

Cumhuriyet Meclisi, İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşmeye devam ediyor.

ŞAHALİ

CTP-BG milletvekili Erkut Şahali, İçişleri Bakanlığı’nın doğrudan yurttaş ile ilişki içinde olan bölümlerinin bulunduğunu kaydetti.

Şahali, “Devlet takdir hakkını kullandığı anda sübjektif ve eşitsiz koşullar yaratır. Bu da hizmette standardı ortadan kaldıran bir durumdur” dedi.

Milletvekillerinin yaptıkları yasalarda sübjektif sonuçlara ulaşılabilecek koşulları ortadan kaldırması gerektiğini belirten Şahali, İçişleri Bakanı’nın bu gibi arızaları gidermekte adım atacağına ve yerine getireceğine inandığını vurguladı.

UBP’nin hükümet döneminde İçişleri Bakanlığı’na yerel yönetimler başlığının eklendiğini bunun reform olacağı yönünde umutla karşılandığını belirten Şahali, ancak bu dönemde belediyelerde ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Belediyelerden gelen bütçeler doğru kabul edildiğini, denetlenmediğini, bunun da sorunlara, gerçekten uzak rakamların oraya çıkmasına yol açtığını, bataklar yaşandığını belirten Şahali, denetim ve yaptırım yapılması gerektiğini kaydetti.

CTP-BG’li olmayan belediyelerin büyük kısmında sıkıntı ve bataklar yaşandığını söyleyen Şahali, bunun nedeninin popülizm olduğunu söyledi.

TATAR

UBP milletvekili Ersin Tatar, belediye başkanı ve meclis üyelerinin seçimle başa geldiğini, bütçe idaresinde sorun yaşandığını, denetimin şart olduğunu belirtti.

Tatar, iç denetim eksikliğinin de bulunduğunu ifade etti. Borçlanmayı da gelir olarak yazan belediyeler bulunduğunu belirten Tatar, borçlanmanın önünde bir engel bulunmadığını söyledi.

Belediyelerin devletten 159 milyon TL katkı aldığını belirten Tatar, küçük, kırsal kesim belediyelerinin daha büyük sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Tatar, Merkezi Cezaevi konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını, yeni bina için nerede ihaleye çıkılacağı sorunundan bir türlü hayata geçemediğini söyledi.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun iyi çalıştığını, başarılı olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs meselesinde mülkiyet ile ilgili bölümle ilgilenebileceğini ifade etti.

Tatar, kırsal kesim arsaları ile şehit çocuğu arsalarının altyapısının yapılması gerektiğini söyleyerek, bütçede bu alanda kısıtlamaya gidildiğinin görüldüğünü belirtti.

Tatar, ekonominin gelişmesi için yeni açılımlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.