1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÜNKÜ BEN ÖNEMLİYİM”
“ÇÜNKÜ BEN ÖNEMLİYİM”

“ÇÜNKÜ BEN ÖNEMLİYİM”

KAYAD’ın kadınların ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine katkı için hazırladığı “Çünkü Ben Önemliyim” projesi tanıtıldı.

A+A-

Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD)’ın kadınların ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine katkı için hazırladığı “Çünkü Ben Önemliyim” projesi tanıtıldı.

Tatlısu Belediyesi’yle işbirliği içinde uygulanacak, Avrupa Birliği Köy Girişimleri ile Toplum Gelişimi Hibe Programınca desteklenen “Çünkü Ben Önemliyim” projesinin tanıtımı,  bu sabah Lefkoşa’da Califorian Restoran’da yapıldı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan KAYAD  Başkanı Meral Akıncı, projenin amacının, kadınların aile içi şiddet ve insan hakları konularındaki farkındalıklarını artırmak, yerel bölgelerde kadın hakları savunucuları yetiştirmek ve yerel yönetimler ile kadınlar arasındaki iletişimi güçlendirmek olduğunu açıkladı.

Akıncı, “Proje kapsamında yapılacak olan anket, bölge kadınlarının yaşam ve ihtiyaçlarını tespit edecek, ihtiyaçlara hitap eden çalışmaların geliştirilmesine destek koyacaktır” dedi.

Projede pilot bölge seçilen Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da, kendi bölgelerindeki kadınların sosyal ve ekonomik sorunlarıyla ilgili kendilerinin de bir süreden bu yana eğitim çalışması yaptığını anlattı.

“Yeni proje ve işbirliği ile güzel bir çalışma daha başladı” diyen Orçan, Tatlısu’nun kadına yönelik şiddetin en az görüldüğü bölgelerden biri olduğunu, başlatılan işbirliği ile kadınların eğitim ve sağlık gibi alanlardaki taleplerinin daha çok karşılanabileceğini vurguladı.

Avrupa Birliği Görev Gücü Başkanı Alessandra Viezzer ise, sivil toplumla yerel yönetimlerin işbirliği yapacağı projenin önemine vurgu yaparak, Avrupa Birliği olarak toplumda kadının güçlendirilmesi ve toplumsal kalkınmayı hedefleyen projeleri desteklediklerini hatırlattı.
Viezzer, kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesinin önemini de dile getirdi.

Karpaz bölgesindeki Tatlısu, Yeni Erenköy, Dipkarpaz, İskele, Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediyeleri ile işbirliği içinde uygulanması planlanan proje, 250 Bin Euro’ya mal olacak.

Pilot bölge seçilen Tatlısu’da, Temmuz ayından itibaren yapılan anketlerle, 150 kadına ulaşıldı. Diğer beldelerdeki anketlerin de tamamlanarak analizlerinin yapılmasının ardından proje uygulamaya girecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.