1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENECEK!''
''ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENECEK!''

''ÇÜRÜK ELMALAR TEMİZLENECEK!''

GKK komutanı Erhan Uzun'dan poliste temizlik sözü

A+A-

GKK komutanı Erhan Uzun'dan poliste temizlik sözü

Uzun, Polis Genel Müdürlüğü’nde eğer var ise “çürük elmaların” da temizleneceğini söyledi.

Polis teşkilatını da bünyesinde bulunduran, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, uyuşturucu da dahil organize suçlar ve trafik kazalarının sonlandırılmasının ana hedefleri olduğunu kaydetti.

Uzun, Polis Genel Müdürlüğü’nde eğer var ise “çürük elmaların” da temizleneceğini söyledi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Uzun, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Beyaz Ev’de yazılı ve görsel basın temsilcilerine yeni yıl yemeği verdi.

Yemeğe Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu da katıldı.

Uzun, yemekte yaptığı konuşmada, yemeği düzenlemelerindeki esas amacın, önemi bir iş yapan basın temsilcileri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın birbirini daha iyi tanımasına yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

Uzun, “Kendimizi sevdirme gibi iddiamız yok. Maksadımız tamamıyla, bizleri yakından tanımanızdır… Her türlü eleştiri ve yoruma açığız” dedi.

Önyargı ile ilgili sakladığı bir yazıyı davetlilerle paylaşan Uzun, önyargının insanları kutuplaştırdığını, 1960’lı yıllarda Türkiye’de insanların bıyığını nasıl kestiği, hangi gazeteyi okuduğundan birbirlerine önyargılı yaklaştığını belirtti. Uzun, “Bu toplum olarak bizi gereksiz ayrılıklara, kutuplaşmalara itti. Yıllarımızı kaybettik” dedi.

Hayatta insanları tek bir açıdan değerlendirmemeyi prensip edindiğini belirten Uzun, “Bu yemeği düzenlerken de KKTC’de var olan, tüm yazılı ve görsel basının mensuplarını davet ettik. Hiçbir ayırım yapmadık çünkü tüm KKTC’nin GKK’sıyız, herhangi bir siyasi tarafın kurumu değiliz” dedi.

GKK’lığı görevine atandığında adil, tarafsız, hukuk içerisinde ve şeffaf olma talimatı verdiğini kaydeden Erhan Uzun, “Organize suçların üzerine giderken, ucu bana bile geliyorsa hiç tereddüt edilmeden devam edilmesini” toplantılarda defalarca ifade ettiğini kaydetti.

ÜÇ HEDEF

Polis Genel Müdürlüğü konusunda kendilerine üç hedef belirlediklerini, bunların, uyuşturucu ticareti de dahil organize suçların, trafik kazalarının ve pek sıkıntı yaşanmamasına rağmen yaşanmayacağı garantisi verilemeyen terör faaliyetlerinin yer almaması olduğunu belirtti.

Polis Genel Müdürlüğü’nde hiç çürük elma bulunmadığı iddiasında da olmadıklarını kaydeden Uzun, “Ama şunu iddia edebiliriz, eğer çürük elma varsa o elma orada kalmayacak. Üstünü örttüğümüz hiçbir şey yok” dedi.

EN ONURLU GÖREV

Pek çok özel yerlerde görev yaptığını ancak en onurlu görevin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu, bundaki en önemli etkenin de GKK’da asker arkadaşlarının profesyonel anlayışı olduğunu ifade eden Uzun, GKK’nın iftihar edilmesi gereken bir kurum olduğunu, eksikliklerinin bulunabileceğini ancak en önemlisinin eksikliklerin üzerine kararlılıkla gidilmesi olduğunu söyledi.

DOĞRU BİLGİ VERİLSİN

Basından kamuya doğru bilgi verilmesini rica eden Tümgeneral Erhan Uzun, bazı gazetelerde gözünden yaralanan bir askere sahip çıkılmadığı yönde haberlerin yayımlandığını, bunun üzerinde GKK’nın açıklama yaparak askerin tedavisi için 15 bin TL’ye yakın yardım yapıldığını ve ambulans uçakla GATA’ya gönderildiğini açıklamak zorunda kaldığını anlattı.

Gerçekleri yansıtmayan haberlerin GKK’yı haksız bir şekilde itibar kaybına uğrattığını belirten Tümgeneral Uzun, her vatandaşın gerçekleri öğrenme imkanı bulamayabileceğini söyledi.

Kendisine günün 24 saatinde ulaşılabileceğini ve hatta randevu talebinde bulunan herkese randevu verildiğini kaydeden Erhan Uzun, “Bilgi bombardımanının yaşandığı bu çağda, doğru, düzgün ve güvenilebilir bilgi sunmak çok önemli” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.