1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÜRÜYEN BORULAR DERT OLDU!
ÇÜRÜYEN BORULAR DERT OLDU!

ÇÜRÜYEN BORULAR DERT OLDU!

Bereketli geçen kış aylarının ardından baharda da devam eden yağışlar sonrasında,

A+A-

Gemikonağı Göleti sulama borusunun basınç nedeniyle sürekli patlaması bölgede sorunlara neden oluyor. Bir yandan Lefke ve civar köyleri göletten gelen sudan mahrum kalırken diğer yandan boru tamiratı için yolların kazılması Lefkelileri isyan noktasına taşıdı.
Gürsel KARAGÖZLÜ
Lefke’de, Madenli Dere üzerinde yer alan Gemikonağı Göleti’nden faydalanan köyler arasında yer alan Cengizköy, Gemikonağı, Aşağı Bağlıköy, Yedidalga köyleri ile Lefke’nin bir bölümü, 6 yıldır arızalı olan bir vananın değiştirilmemesi nedeniyle su alamıyor.
Şimdi de Lefke girişindeki boruların pas nedeniyle basınca dayanamayarak patlaması ile Gaziveren hattı olarak bilinen ve Lefke’nin bir bölümü ile Yeşilyurt, Gaziveren, Güneşköy ve Aydınköy’e verilen su da durdu.
1 Nisan 2015 tarihinde, kapasitesini doldurarak taşan göletten su alan üreticiler, suyu taşıyan boruların devamlı patlaması nedeni ile göletin dolduğuna sevinemedi.
Lefke girişinde Ali Uskuri’nin dükkânı önünden geçerek Lefke, Cengizköy, Yeşilyurt, Gaziveren, Güneşköy ve Aydınköy’e su taşıyan ana boruların çürüdüğüne dikkati çeken üreticiler, çürüyen su borularının tamir yerine yenileri ile değiştirilmesini istedi.
Üreticiler çürüyen boru hattının 60 metre olduğunu ve tamirin söz konusu alandaki boruların değiştirilmesinden daha pahalıya patladığını savundu.
Üreticiler, kendileri bu nedenle su alamadıkları gibi, Lefke’ye ana giriş yolunun devamlı su borularının tamiri için kazıldığından bu yolu kullanan Lefkeliler ve diğer köylüler için de büyük sorun olduğunu söyleyerek, bu yolu kullanan sürücülerin Lefke’ye girmek için dar, toprak ve taşlı yollardan gitmek zorunda kaldıklarını ve araçlarında zarar meydana geldiğini söyledi.
Lefke ve bölge halkı ile üreticiler yetkililerden sorunun bir an önce çözümlenmesi için adım atmasını istedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.