1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CÜZDANIM KAYIPTI, SUÇLA ALAKAM YOK
CÜZDANIM KAYIPTI, SUÇLA ALAKAM YOK

CÜZDANIM KAYIPTI, SUÇLA ALAKAM YOK

Cüzdanım kayıptı, suçla alakam yok

A+A-

Takside düşürdüğü cüzdanında uyuşturucu tespit edilen ve aylarca aranan Daniel Chibuzor Benjamin mahkeme tarafından iki ay cezaevine gönderilirken, zanlı aleyhindeki suçlamaları reddetti
 
Sedef BOŞNAK

Takside düşürdüğü cüzdanında uyuşturucu tespit edildikten sonra kasım ayından beri aranan Daniel Chibuzor Benjamin, dün Gazimağusa Polis Müdürlüğü civarında tespit edilerek tutuklandı.

Uyuşturucu tasarrufundan tutuklanan kaçak zanlı Benjamin, Yargıç Banu Soyer huzuruna çıkarıldı ve işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak iki ay süresince Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Nijeryalı zanlı, söz verilmesi üzerine, aleyhine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Akrabalarımdan da teyit edebilirsiniz, aylar önce cüzdanımı kaybettim. Cüzdan benim ancak içerisindeki uyuşturucu bana ait değil” dedi ve serbest bırakılmasını talep etti.

“Taksiye bindi, tanık ifadesi var”

Dünkü duruşmada, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü (PGM)’de görevli meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, iddia makamı başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı’nın sorularını yanıtladı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, ülkede hiçbir statüsü bulunmayan zanlının, 14 Kasım 2015’te bindiği bir takside içerisinde bir gram 250 mg sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde bulunan cüzdanını düşürdüğünü anlattı ve bunun üzerine zanlı aleyhine bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

“Elimde taksiye bindiğine dair tanık ifadesi var” diyen tanık polis, Daniel Chibuzor Benjamin’in aylardır, polisten kaçtığını belirterek, mahkemeden dava okuduğu zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, konu suçun ağır ceza mahkemesinin gündeminde olan ağır bir suç olduğuna vurgu yaptıktan sonra, ülkede yasal bağı bulunmayan zanlıyı, hükümsüz tutuklu olarak iki ay süresince cezaevine gönderdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.