1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. D-8'İN İLK TİCARET BAKANLARI TOPLANTISI ABUJA'DA YAPILACAK
D-8'İN İLK TİCARET BAKANLARI TOPLANTISI ABUJA'DA YAPILACAK

D-8'İN İLK TİCARET BAKANLARI TOPLANTISI ABUJA'DA YAPILACAK

Türkiye'nin öncülüğünde kurulan D-8 ülkelerinin ilk ticaret bakanları toplantısı Nijerya'nın başkenti Abuja'da 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak. Toplantıda Türkiye'yi Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever temsil edecek.

A+A-

D-8 Genel Sekreterliğinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin liderliğinde İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın katılımıyla 1997'de oluşturulan D-8 ülkelerinin ilk ticaret bakanları toplantısı Pazartesi ve Salı günü Abuja'da gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'in temsil edeceği toplantıya Türkiye'den kamu ve özel sektörden temsilciler de katılacak.

Toplantının ilk gününde bazı teknik meseleler ele alınacak, D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi katılımcılara hitap edecek.

Toplantının ikinci gününde ise üye ülkeler arasında geçerli Tercihli Ticaret Anlaşması konuşulacak. Anlaşmanın detayları gözden geçirildikten sonra, D-8 ülkeleri arasındaki vergilerde düzenlemeler getiren, vergi oranlarını büyük ölçüde düşürecek anlaşmaya, üye ülkelerin bakan ve temsilcileri imza koyacak.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın Refahyol hükümeti döneminde Türkiye'nin öncülüğünde ekonomik kalkınma ittifakı olarak kurulan D-8 grubu, Türkiye, Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş'ten oluşuyor. Grubun daimi sekretaryası İstanbul'da bulunuyor.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.