1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAEŞ 50 MİLİTANINI İDAM ETTİ
DAEŞ 50 MİLİTANINI İDAM ETTİ

DAEŞ 50 MİLİTANINI İDAM ETTİ

Daeş 50 Militanını İdam Etti

A+A-

 

IRAK'TAKİ ENBAR OPERASYONLAR KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ ALBAY DULEYMİ:

"DAEŞ, EMİRLERE KARŞI GELDİKLERİ GEREKÇESİYLE 50 MİLİTANINI İDAM ETTİ"

Irak'taki Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, terör örgütü DAEŞ'in emirlere karşı geldikleri gerekçesiyle Ramadili 50 militanını idam ettiğini açıkladı.

Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in emirlere karşı geldikleri gerekçesiyle Ramadili 50 militanını kurşuna dizerek idam ettiği bilgisine ulaştık. Bu militanların canlı bomba olmayı reddettiklerini öğrendik. Cesetleri de Ramadi'nin farklı bölgelerine gömdüler" dedi.

DAEŞ'in Ramadi halkına yönelik vahşi katliamlar gerçekleştirdiğini söyleyen Duleymi, "DAEŞ, Irak güçlerinin kısa süre sonra bölgeye girmesiyle birlikte sonunun geleceğini biliyor" diye konuştu.

Enbar'daki Halidiye bölgesi Belediye Meclis Üyesi Ali Davud ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Ramadi'nin kuzeyinin kontrolünü ele geçirdikten sonra Halidiye kentinin dünden bu yana Ramadi'den göçen 70 aileyi karşıladığını belirtti.

Gelenlerden erkekleri, kadın ve çocuklardan ayırdıklarını kaydeden Davud, "Erkekleri diğerlerinden ayırdık çünkü aralarına DAEŞ militanları sızmış olabilir. Aileleri ise el Habaniyye mülteci kampına naklettik" dedi.

Irak ordusuna bağlı askerler, Haşdi Şabi (Şii milis gücü) ve uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Ramadi kent merkezini geri almak için üç cepheden savaşıp, kenti tamamen kuşatma altına almaya çalışıyor. Irak Savunma Bakanlığı, kent merkezinde yaşayan sivillerin çatışmalardan zarar görmemesi ve selametleri için evlerini derhal terk edip, hükümetin kontrolündeki bölgelere geçmelerini istemişti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.