1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAĞ FARE DOĞURDU!
DAĞ FARE DOĞURDU!

DAĞ FARE DOĞURDU!

Barış Hacışevki'den sert eleştiri.

A+A-

HACIŞEVKİ: “DAĞ FARE DOĞURDU”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Meclisi Başkanı Barış Hacışevki, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni eleştirerek, “Dağ fare doğurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Hacışevki, konuyla ilgili açıklamasında, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi ile askerlik süresinin kısaltılması, şartların iyileştirilmesi ve Vicdani Ret hakkının tanınması beklentisi içerisinde olduklarını ancak tüm beklentilerinin boşa çıktığını söyledi. Meclis’e sunulan Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin özlü hiçbir değişikliği ve iyileştirmeyi öngörmediğini savunan Hacışevki, gençlerin gözünün boyandığını ve toplumla da dalga geçildiğini iddia etti.

Zorunlu askerliğin kapitalist, militarist sistemin bir dayatması ve temel bir insan hakkı ihlali olduğunu ileri süren Hacışevki, “Hiç kimse asker olmak zorunda değil. Kıbrıs’ın tüm asker, üs ve silahlardan arındırılarak, birleşik ve bağımsız federasyon temelinde bir barış adasına dönüştürülmesi gerektir.. Gençler, savaşacakları değil, üzerinde insanca yaşayacakları bir vatan istiyor” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum